Vrijeme u BiH: Promjenljivo i narednih dana, ne zaboravite kišobran

0
Radiosarajevo.ba
Vrijeme u BiH: Promjenljivo i narednih dana, ne zaboravite kišobran
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 1 stepen, Bihać i Bugojno 4, Jajce i Sanski Most 5, Ivan-sedlo, Livno i Prijedor 6, Banja Luka, Sokolac i Zvornik 7, Sarajevo i Tuzla 8, Doboj i Zenica 9, Bijeljina, Grude i Stolac 10, Trebinje 11, Gradačac 12, Mostar 13, Neum 14 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Povoljna. Većina populacije biće boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše jake. Preporučljivo je slojevito se odjenuti. Kod osjetljivih osoba moguće su umjerene poteškoće u drugom dijelu dana, pretežno zbog viših temperatura zraka i mjestimično izraženijeg osjeta sparine.

U srijedu, 5. 5. 2021., u Bosni i Hercegovini naoblačenje sa juga će uvjetovati slabu kišu. Lokalno u Hercegovini je moguć jači pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Povremeno jaki udari juga u Krajini. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24 stepeni.

U četvrtak, 6.5.2021 u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 stepeni.

U petak, 7.5.2021, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana u Bosni se očekuje slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije