Jutros mraz i hladno vrijeme u BiH, od srijede nas očekuje nova promjena

0
Radiosarajevo.ba
Jutros mraz i hladno vrijeme u BiH, od srijede nas očekuje nova promjena
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Šetnja u Sarajevu
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -12; Bugojno -8; Ivan-sedlo i Sarajevo -7; Jajce, Livno, Tuzla i Zenica -6; Doboj i Drvar -5; Grude -4; Banja Luka, Bijeljina i Sanski Most -3; Bihać i Gradačac -2; Mostar i Neum 1 stepen. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952Pa, za 9hPa je veći od normalnog i opada.
Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 5°C, na jugu zemlje do 8 stepeni.

U Sarajevu djelomično vedro. Najviša dnevna temperatura zraka oko 0°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna. Nakon hladnog jutra, temperature će tokom dana porasti i opšta slika će biti ljepša u cijeloj zemlji. Uz duže sunčane intervale, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima i posvetiti više pažnje odijevanju, osobito u jutarnjim i večernjim satima.

Objavljena je prognoza i za naredna dva dana:

U srijedu, 17.02.2021., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. U drugoj polovini dana se prognozira slaba kiša u nizinama, a u višim područjima slab snijeg. Padavine su većinom u Bosni. U Hercegovini u poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno slabije padavine. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 4 i 9°C.

U četvrtak, 18.02.2021., u većem dijelu zemlje će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni je izgledna magla ili niska naoblaka. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije