Vrijeme: Temperature iznad nule u skoro svim dijelovima BiH

0
Radiosarajevo.ba
Vrijeme: Temperature iznad nule u skoro svim dijelovima BiH
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo

Jutros je Bosni i Herecegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -13; Bugojno -8; Livno -7; Zenica -6; Sarajevo -5; Sanski Most -4; Mostar, Tuzla 0; Bihać 1; Gradačac 3; Neum 4; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 944 hPa, na normali je i stagnira.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu i sjeveru zemlje do 12 °C.

Iz sarajevskog MUP-a dali više detalja o incidentu na Bentbaši: Evo ko je i kako povrijeđen

Iz sarajevskog MUP-a dali više detalja o incidentu na Bentbaši: Evo ko je i kako povrijeđen

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 5 °C.

Biometeorološke prilike dodatno će se popraviti u većem dijelu zemlje. Nakon prohladnog jutra, u ostatku dana biće sunčanije, toplije i ugodnije. Poželjno je slobodno vrijeme iskoristiti za boravak na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina. Tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se umanjiti. Opšta slika biće nešto lošija u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni, pretežno zbog povećane naoblake, koja bi mogla uzrokovati lošije raspoloženje kod meteoropata.

U nedjelju, 30.01.2022., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -6 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu i sjeveru zemlje do 11°C.

U ponedjeljak, 31.01.2022., u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje koje bi u drugom dijelu dana u nizinama uslovilo kišu, a u višim područjima snijeg. U noći na utorak i u nizinama bi kiša prelazila u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U noći na utorak vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C.

U utorak, 1.02.2022., u Bosni prije podne sa snijegom ili susnježicom. Padavine nisu obilne. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. U Hercegovini se očekuje razvedravanje u jutarnjim satima. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini bura koja će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije