Vremenska prognoza za danas: Najhladnije u Bugojnu i Jajcu, a najtoplije...

0
Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza za danas: Najhladnije u Bugojnu i Jajcu, a najtoplije...
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bugojno i Jajce -8; Drvar i Zenica -7; Prijedor i Sanski Most -6; Sarajevo i Srebrenica -5; Banja Luka, Bjelašnica, Doboj i Tuzla -4; Livno -3; Bijeljina i Zvornik -2; Bihać i Mostar 1; Gradačac i Trebinje 2; Neum 6°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946hPa, za 2hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u Bosni i Hercegovini naoblačenje prije podne. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima u nizinama se očekuje slaba kiša ili susnježica, a u višim područjima slab snijeg. Bez padavina na jugu zemlje. Tokom noći na subotu slabije sniježne padavine u Bosni i sjeveru Hercegovine.

Borrell potvrdio: Europska unija proširuje sankcije Iranu zbog napada na Izrael

Borrell potvrdio: Europska unija proširuje sankcije Iranu zbog napada na Izrael

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2°C, na jugu zemlje do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

U Sarajevu naoblačenje prije podne. Prolazno slaba kiša ili susnježica od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Krajem dana se očekuje slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2°C.

Pod uticajem promjene vremena, povećane naoblake i padavina, većina stanovništva biće lošijeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će biti izraženije. Sa jačanjem osjeta hladnoće, opšta slika će se postepeno, do kraja dana, pogoršati u gotovo cijeloj zemlji. Moguće su meteopatske reakcije poput reumatskih bolova, dekoncentracije, malaksalosti, nervoze, u noći problemi sa snom. Opšta slika će biti lošija u Bosni, na jugu stabilnije, sa višim temperaturama i ugodnije.

U subotu, 29.01.2022., u Bosni djelomično vedro. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima lokalno može padati slab snijeg. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C.

U nedjelju, 30.01.2022., u Bosni i Hercegovini se prognozira većinom umjerena oblačnost. Pretežno oblačno se očekuje na istoku, sjeveroistoku i dijelu centralne Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C.

U ponedjeljak, 31.01.2022., u Bosni i Hercegovini prije podne se očekuje naoblačenje koje bi u drugom dijelu dana u nizinama uslovilo kišu ili susnježicu, a u višim područjima snijeg. U noći na utorak i u nizinama može padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U noći na utorak vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije