Meteorolozi najavili promjenu vremena: Stiže naoblačenje i novi snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Meteorolozi najavili promjenu vremena: Stiže naoblačenje i novi snijeg
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo u januaru 2022.

Jutros je pretežno oblačno u Hercegovini, Krajini, jugozapadu i dijelu centralne Bosne. U ostalim područjima je pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac -13; Bjelašnica -8; Jajce i Srebrenica -6; Doboj, Sarajevo, Tuzla i Zenica -5; Bijeljina, Bugojno i Sanski Most -4; Prijedor -3; Drvar i Ivan-sedlo -2; Banja Luka 0; Gradačac i Livno 1; Mostar 2; Trebinje 3; Bihać i Neum 7°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947hPa, za 3hPa je veći od normalnog i opada.

Danas će jače naoblačenje u drugoj polovini dana usloviti kišu u nizinama, a u višim područjima snijeg. Padom temperature zraka u večernjim satima i u nizinama će kiša preći u susnježicu i snijeg. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 9°C.

Sarajevo: Oglasili se iz Toplana o tome da li će biti nastavljena isporuka grijanja

Sarajevo: Oglasili se iz Toplana o tome da li će biti nastavljena isporuka grijanja

U Sarajevu naoblačenje sredinom dana. U večernjim satima se očekuje kiša koja bi tokom noći na petak prešla u snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA pogoršavaće se tokom dana. Promjena vremena će kod osjetljivih osoba uzrokovati jačanje tegoba. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, promjene raspoloženja, nesanice. Sa noćnim satima, dodatni problem predstavljaće i zahlađenje. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom.

Objavljena je prognoza za oba dana vikenda:

U petak, 21.01.2022., U jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima Bosne i sjeveru i istoku Hercegovine. Prije podne postepeno smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje sa sjevera u Bosni se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4°C, na jugu zemlje do 9°C.

U subotu, 22.01.2022., oblačno vrijeme u Bosni. U Hercegovini djelomično vedro. Snijeg se prognozira širom Bosne, sjeveru i istoku Hercegovine. U nizinama može padati i susnježica. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 8°C.

U nedjelju, 23.01.2022., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se prognozira širom Bosne i sjeveru Hercegovine. U nizinama može padati i susnježica. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 10°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije