Vrijeme danas: U jednom dijelu BiH sunce, u drugom snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Vrijeme danas: U jednom dijelu BiH sunce, u drugom snijeg
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Slab snijeg pada u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini je pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -11; Sanski Most -4; Bihać -3; Sarajevo -2; Banja Luka i Bugojno -1; Livno, Zenica 0; Gradačac i Tuzla 2; Bijeljina i Trebinje 3; Mostar 6; Neum 7°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952hPa, za 8hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u centralnim i istočnim područjima lokalno će padati slab snijeg.

Elegancija i podrška: Mirela Bećirović u centru pažnje na reviji mladih dizajnera

Elegancija i podrška: Mirela Bećirović u centru pažnje na reviji mladih dizajnera

U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C.

U Sarajevu pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima će padati slab snijeg. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2°C.

Nakon hladnog, mjestimično tmurnog i oblačnog jutra, temperature će tokom dana djelimično porasti i opšta slika će se, uz sunčane intervale, popraviti u cijeloj zemlji. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima i posvetiti pažnju prikladnom odijevanju. U Hercegovini će bura, povremeno remetiti osjet ugode.

U nedjelju, 30.01.2022., u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Više oblačnosti na istoku i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -6 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu i sjeveru zemlje do 11°C.

U ponedjeljak, 31.01.2022., u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje koje bi u drugom dijelu dana u nizinama uslovilo kišu, a u višim područjima snijeg. U noći na utorak i u nizinama bi kiša prelazila u susnježicu i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U noći na utorak vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C.

U utorak, 1.02.2022., u Bosni prije podne sa snijegom ili susnježicom. Padavine nisu obilne. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. U Hercegovini se očekuje razvedravanje u jutarnjim satima. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini bura koja će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 11°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije