Vrijeme sutra: Ujutro samo jedan stepen

Fena
Vrijeme sutra: Ujutro samo jedan stepen
U većem dijelu Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom.

Intenzivnije padavine bit će u južnim, jugoistočnim i centralnim dijelovima. Očekivana količina padavina u tim područjima je od 20 do 40 l/m2, lokalno i više od 40 l/m2.

Poslijepodne doći će do postepenog prestanka padavina i smanjenja oblačnosti. U sjevernim djelovima bit će umjereno oblačno i bez padavina. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 8 do 12, a najviša dnevna između 9 i 15 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom. Poslijepodne i krajem dana postepen prestanak padavina. Jutarnja temperatura oko 3, a najviša dnevna oko 12 stepeni.

U većem dijelu BiH danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti i sunčanije bilo je u sjevernim i sjeverozapadnim područjima. U Hercegovini je registrovana i kiša.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica -2 stepena, Ivan-sedlo 5, Sokolac 6, Sarajevo 7, Goražde 8, Kupres, Livno, Mostar i Trebinje 9, Neum, Stolac i Čapljina 10, Srebrenica 11, Bugojno, Jajce i Zvornik 14, Drvar, Gradačac, Tuzla i Zenica 15, Bijeljina i Doboj 16, Banja Luka, Bihać, Prijedor i Sanski Most 17, saopćeno je iz Federalnog hidormeteorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije