Radončić napustio sjednicu jer u sali nije bilo grijanja

Radiosarajevo.ba
Radončić napustio sjednicu jer u sali nije bilo grijanja
Zajednička Komisija za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH danas je radila na ivici kvoruma.

Naime, Fahrudin Radončić, član komisije, napustio je  sjednicu pred sami početak zbog toga što je u sali bilo hladno.

Rekao je gdje nema temperature nema ni kvoruma, javljaju Nezavisne novine.

Ipak, sjednica je održana, a komisija je podržala  u drugoj komisijskoj fazi Prijedlog zakona o obilježavanju malog oružja, lakog naoružanja i pripadajuće municije, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, a koji pod oznakom "E" Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine (PSBiH) razmatra po skraćenom zakonodavnom postupku.

Na sjednici su k znanju primljene: Informacija o posjeti Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Informacija o učešću predstavnika Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH na 13. zasjedanju Strateškog komiteta za naoružanje, municiju i minsko-eksplozivna sredstva, te Informacija o održanom sastanku s komandantom EUFOR-a u BiH.

Članovi Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH upoznali su se o prispjelim pritužbama na rad Nezavisnog odbora, čiji je podnosilac Svevlad Hoffmann. S tim u vezi, Komisija je usvojila zaključak da predmetne pritužbe proslijedi Nezavisnom odboru, od kojeg će zahtijevati da izvijesti Zajedničku komisiju za odbranu i sigurnost BiH o svom postupanju po tim pritužbama, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije