"Pobiću vam familiju": Mladić slao prijeteće poruke tokom izbora

H. A.
"Pobiću vam familiju": Mladić slao prijeteće poruke tokom izbora
Muškarac iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je na dan lokalnih izbora slao prijeteće poruke.

Kako su za Radiosarajevo.ba potvrdili iz CJB Prijedor, muškarac D. K. (1988) iz Prijedora predsjednicima, potpredsjednicima i članovima biračke komisije grada Prijedora slalo poruke prijetećeg sadržaja

"Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti lišili su slobode lice inicijala D.K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Ugrožavanje sigurnosti“.

Izvršenom kriminalističkom obradom nad osumnjičenim policijski službenici su utvrdili da je isti počinio krivično djelo za koje se sumnjiči, na način da je u vrijeme održavanja općinskih izbora, sa mobilnog telefona uputio više SMS poruka prijetećeg sadržaja, na brojeve telefona 14 predsjednika, potpredsjednika i članova komisije općinskih biračkih odbora na području grada Prijedora", potvrđeno je iz CJB Prijedor.

U toku je rad na dokumentiranju i kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedora, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu.

Nezvanično, kako pišu Nezavisne, u porukama je pisalo: "Ne kradi izbore, pobićemo ti familiju".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije