Vremenska prognoza za petak i vikend

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza za petak i vikend
Danas će u našoj zemlji prevladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme.

Za kraj radne sedmice, petak 29. juli, iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prognoziraju umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Razvojem oblačnosti, u istočnim i jugoistočnim područjima s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na jugu Hercegovine bez padavina i sunčanije. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 20 do 23, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stupnjeva.

U subotu, 30. jula bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, lokalni pljuskovi su mogući u sjevernim, centralnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu od 22 do 25, a najviša dnevna od 32 do 37 stupnjeva.

Drugi dan vikenda, 31. jula, također će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, u večernjim satima, lokalni pljuskovi su mogući u sjevernim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu od 22 do 25, a najviša dnevna od 32 do 37 stupnjeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije