Vremenska prognoza do 1. juna

Radiosarajevo.ba
Vremenska prognoza do 1. juna
Danas se u Bosni u jutarnjim satima očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku dana sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

U Bosni su mogući povremeni i slabi lokalni pljuskovi. U Hercegovini vedro. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, umjerena do pojačana, bura. Jutarnje temperature od 8 do 13, na jugu od 13 do 17, a dnevne od 17 do 23, na jugu od 24 do 28 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana je moguć pljusak kiše. Jutarnja temperatura oko 10, a dnevna oko 20 °C.

Meteorolozi iz FHMZ-a objavili dugoročnu prognozu, te predviđaju izmjene sunčanih perioda i lokalnih proljetnih pljuskova do 31. maja. 

Stabilnije vrijeme s malim izgledima za povremeni lokalni pljusak prognozira se od 18. do 24. maja. Od 25. maja do kraja mjeseca izgledno je pogoršanje vremenskih prilika, pri čemu će postojati mogućnost za pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova.

Temperaturni režim u periodu do 24. maja imat će karakteristike pravog proljeća, s jutarnjim temperaturama od 7 do 12, u Hercegovini od 13 do 18 stepeni. Najviše dnevne temperature će biti relativno visoke, s vrijednostima u Bosni od 20 do 25, u Hercegovini od 23 do 28 °C.

Krajem mjeseca će temperature biti u porastu u odnosu na prethodni period s najnižim temperaturama od 10 do 15, u Hercegovini od 13 do 18 stepeni i najvišim dnevnim do 27, a u Hercegovini i do 29 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije