Tužilaštvo Srbije će tražiti pritvor za Edina Vranja

3
F. V.
Tužilaštvo Srbije će tražiti pritvor za Edina Vranja
Foto: Cin.ba / Edin Vranj

Bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije Edin Vranj dao je jutros prvi iskaz u Beogradu, a ne jučer kako su prenijeli pojedini mediji.

Ova informacija potvrđena je portalu Radiosarajevo.ba u Advokatskoj kancelariji Rešidović u Sarajevu, koja zastupa Vranja u Bosni i Hercegovini.

Vranju je, kako što je poznatom, dodijeljen advokat Boris Zorko koji je bio prisutan prilikom davanja iskaza. Beogradski advokat radi na ovom slučaju u koordinaciji sa Advokatskom kancelarijom Rešidović u Sarajevu.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Kako saznajemo, Tužilaštva za ratne zločine Srbije će tražiti određivanje pritvora za Edina Vranja.

Također, iz Advokatske kancelarije Rešidović su potvrdili za Radiosarajevo.ba da se Vranj u Srbiji tereti za ista djela za koja je ranije u njegovom slučaju obustvaljena istraga.

Podsjetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je ranije saopćilo da je postupalo na osnovu prijave dostavljene od nadležnih policijskih organa protiv više osoba koja se odnosi na navode o ratnim zločinima počinjenim nad žrtvama srpske nacionalnosti u zgradi ZOIL-a u Goraždu 1993. i 1994. godine.

"U navedenom predmetu podignuta je optužnica protiv više osoba i suđenje je u toku. U odnosu na prijavljenog Edina Vranja i još nekoliko osoba 26. decembra 2018. godine donesena je naredba o neprovođenju istrage, na koju u odnosu na prijavljenog Edina Vranja nije bio izjavljen prigovor", saopćeno je.

Vranj je treći uhapšeni građanin Bosne i Hercegovine koji je uhapšen i trenutno se nalazi u srbijanskim zatvorima. U junu 2018. uhapšen je Husein Mujanović, zapovjednik zatvora u Hrasnici, a u novembru 2019. vojnik Osman Osmanović.

Mujanović je u međuvremenu osuđen na 10 godina zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije