... / Oglasili se iz Tužilaštva BiH povodom hapšenja Edina Vranja

13. 09. 2021. u 12:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Tužilaštvo BiH oglasilo se povodom hapšenja Edina Vranja u Srbiji, kako ističu o cijelom slučaju upoznati su iz medija

U nastavku njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Tužiteljstvo BiH o navedenom uhićenju informirano je iz medijskih izvješća, te nije dobilo nikakvu službenu obavijest ili informaciju, od nadležnih organa R Srbije.

Tužiteljstvo BiH postupalo je na temelju prijave dostavljene od nadležnih policijskih organa, protiv više osoba, koja se odnosi na navode o ratnim zločinima, počinjenim nad žrtvama srpske nacionalnosti u zgradi ZOIL-a u Goraždu, 1993. i 1994. godine.

U navedenom predmetu podignuta je optužnica protiv više osoba i suđenje je u toku, dok je u odnosu na prijavljenog Edina Vranja i još nekoliko osoba, dana 26.12.2018. godine, donesena naredba o neprovođenju istrage, na koju u odnosu na prijavljenog Edina Vranja, nije bio izjavljen prigovor.

Tužiteljstvo BiH je o svemu navedenom, žurno proslijedilo upit prema Tužilaštvu za ratne zločine R Srbije, u kojem su zatražene detaljne informacije, te je proslijeđena Naredba o neprovođenju istrage, koja je postala konačna u Bosni i Hercegovini", navodi se u saopćenju Tužilaštva BiH. 

Podsjećamo, bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije Edin Vranj uhapšen je u nedjelju popodne prilikom prelaska granice između BiH i Srbije.

Uhapšen je na Graničnom prijelazu Uvac.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)