Vraćaju se sniježne padavine: Meteorolozi objavili prognozu do ponedjeljka

0
Radiosarajevo.ba
Vraćaju se sniježne padavine: Meteorolozi objavili prognozu do ponedjeljka
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabom rosuljom, a u Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Ivan-sedlo 0, Sokolac i Srebrenica 1, Sarajevo 2, Trebinje 3, Bihać, Bugojno, Livno, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 4, Banja Luka, Bijeljina, Gradačac i Široki Brijeg 5, Doboj 6, Neum 9, Mostar 11 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 952 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

Bioprognoza: Nastavlja se period relativno povoljnih biometeoroloških prilika. Opšta slika biće ljepša u Hercegovini, sa sunčanim intervalima, što će pozitivno djelovati na većinu populacije. U Bosni, ugođaj će uglavnom kvariti izraženija naoblaka i padavine, intenzivnije sa noćnim satima. Blagi porast temperatura zraka, djelimično će ublažiti negativne efekte promjene vremena. Poželjno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

Jedinstvena akcija "Bingo za bebe" se nastavlja – 0% marže na hranu za bebe

Jedinstvena akcija "Bingo za bebe" se nastavlja – 0% marže na hranu za bebe

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. U jutarnjim satima, prema kraju dana i tokom noći u Bosni je moguća slaba kiša, a višim područjima susnježica i snijeg. Vjetar slab do umjeren, poslije podne i u večernjim satima sa jakim udarima, sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura od 3 do 9, na jugu do 12 stupnjeva. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana je povremeno moguća slaba kiša. Više padavine u večernjim satima ili u noći sa petka na subotu kad se očekuje susnježica i snijeg. Najviša dnevna oko 5 stepeni.

Subota: U Bosni i na krajnjem sjeveru Hercegovine pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje poslije podne. U ostaku Hercegovin pretežno vedro. U nižim područjima centralne, istočne i sjeverozapadne Bosne očekuje se kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Snijeg je moguć na krajnjem sjeveru Hercegovine. Poslije podne prestanak padavina. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu od 6 do 10 stepeni.

Nedjelja: Jutro pretežno oblačno. Prije podne razvedravanje u Krajini, a poslije podne i u ostatku zemlje. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u istočnim područjima Bosne očekuje se snijeg ili susnježica. U nizinama je moguća i slaba l kiša. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu do 3, a najviša dnevna od 0 do 6, na sjeveru, sjeverozapadu i jugu zemlje do 11 stepeni.

Ponedjeljak: U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje. U Hercegovin pretežno vedro. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je povremeno moguća slab snijeg ili susnježica. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 4, a najviša dnevna od 0 do 6, na jugu do 9 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije