Vozači, oprez: Na ovim graničnim prijelazima su najduža zadržavanja

2
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Na ovim graničnim prijelazima su najduža zadržavanja
Foto: BIHAMK / Granični prijelaz Izačić

Sezona godišnjih odmora je počela, a mnogi su se odlučili slobodno vrijeme provesti van države. Stoga je posljednjih dana promet na graničnim prijelazima je pojačan. 

Na graničnim prelazima: Gradina, Doljani, Izačić, Deleuša pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, dok je na graničnom prelazu Bosanski Bod na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Hoće li BiH ući u Eurotransplant: Možemo regulisati sva pitanja, ali jedan uslov je ključan

Hoće li BiH ući u Eurotransplant: Možemo regulisati sva pitanja, ali jedan uslov je ključan

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Vozači se savjetuju da voze oprezno, izbjegavaju rizična preticanja i koriste sigurnosni pojas. Mole se i ostali učesnici u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Čevljanovići-Nišići.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije