Važne informacije za vozače: Velike gužve na granici BiH, izbjegavajte ove granične prelaze

0
Anadolija
Važne informacije za vozače: Velike gužve na granici BiH, izbjegavajte ove granične prelaze
Foto: BIHAMK / Gužva na graničnom prelazu

Tokom ljetne sezone frekvencija saobraćaja je pojačana, a posebno je frekventno u danima vikenda, objavio je Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK).

Izdvajaju magistralni put Sarajevo - Mostar, gdje se na pojedinim dionicama formiraju duže kolone vozila (na ulazu u Mostar, zbog semafora). Apeluju na vozače, ali i na ostale učesnike u saobraćaju, da budu maksimalno oprezni.

"Vozači, držite odstojanje između vozila i na mjestima gdje to nije dozvoljeno ne vršite preticanje. Vežite sigurnosni pojas, a ukoliko prevozite malu djecu neka budu propisno vezani u autosjedalicama", navedeno je iz BIHAMK-a.

Je li ljetovanje u Hrvatskoj postalo preskupo? Ovi su turisti pronašli alternativu na novoj lokaciji

Je li ljetovanje u Hrvatskoj postalo preskupo? Ovi su turisti pronašli alternativu na novoj lokaciji

Na magistralnom putu Rogatica - Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez - Travnik, Kladanj - Vlasenica, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča - Ustikolina, Dobro Polje - Miljevina, Bijeljina - Rača i Čevljanovići - Nišići.

Vozači, poštujte propise: Ovo su novčane kazne koje možete dobiti ako ne pratite pravila

Vozači, poštujte propise: Ovo su novčane kazne koje možete dobiti ako ne pratite pravila

Kolona od 50 old timer vozila kreće se danas iz Sanskog Mosta preko Bosanskog Petrovca, Drvara, Bosanskog Grahova, Livna, Tomislavgrada do Mostara. Iz BIHAMK-a mole vozače da budu oprezni u trenutku prolaska pored ovih vozila.

Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na prelazima Gradina i Bosanski Brod kolone putničkih vozila su na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, a na graničnim prelazima: Doljani, Gabela Polje, Osoje, Prisika, Kamensko, Hum i Deleuša pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko - Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije