Velike gužve na granici BiH: Izbjegavajte ove granične prijelaze

0
Radiosarajevo.ba
Velike gužve na granici BiH:  Izbjegavajte ove granične prijelaze
Foto: Kolaž / Velike gužve na graničnim prijelazima u BiH

Do kasnih večernjih sati očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja, posebno na prilazima većim gradovima. Vozači se pozivaju da budu maksimalno oprezni, drže odstojanje između vozila i obavezno koriste sigurnosni pojas. 

Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina i Deleuša, duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Očekuje se da će kasnije doći do pojačane frekvencije vozila na ulazu u našu zemlju na graničnim prijelazima Doljani i Bijača. Na ostalim graničnim prelazima saobraćaj vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

U Hrvatskoj nastupio jedan od najboljih košarkaša svih vremena: Nakon bogate karijere postao DJ

U Hrvatskoj nastupio jedan od najboljih košarkaša svih vremena: Nakon bogate karijere postao DJ

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prijelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić). 

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Tomsilavgrad-Šuica, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje.

Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, saopštio je BIHAMK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije