Obavještenje za vozače: Ove granične prijelaze izbjegavajte, velike gužve na izlazu iz BiH

0
Radiosarajevo.ba
Obavještenje za vozače: Ove granične prijelaze izbjegavajte, velike gužve na izlazu iz BiH
Foto: Collage / Gužva na graničnim prijelazima u BiH

U jutarnjim satima, 21. jula, na dionicama u višim planinskim predjelima BiH, kao i ponegdje uz riječne tokove upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle, saopšteno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

"Jutros je frekvencija vozila na putevima u Bosni i Hercegovini slabijeg inteziteta, ali kako dan bude odmicao tako će se i intezitet saobraćaja pojačavati.

Mole se vozači da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosni pojas. Apelujemo i na ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Nevjerica u Manchesteru: Najbolji igrač napušta City?

Nevjerica u Manchesteru: Najbolji igrač napušta City?

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Tomsilavgrad-Šuica, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša i Doljani pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Povrijeđen pješak

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Povrijeđen pješak

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko pet t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak", stoji u saopštenju BIHAMK-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije