Važno obavještenje za vozače: Velike gužve na ovim graničnim prijelazima u BiH

4
Radiosarajevo.ba
Važno obavještenje za vozače: Velike gužve na ovim graničnim prijelazima u BiH
FOTO: BIHAMK / Gužva na graničnim prijelazima

Putevi u Bosni i Hercegovini jutros u subotu, 20. jula, su  prohodni bez značajnih smetnji ili otežanog saobraćaja. Očekuje se pojačana frekvencija vozila u gradskim zonama i na graničnim prelazima u poslijepodnevnim satima, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

S obzirom na vremenske uslove, vozače se savjetuje da u toku putovanja prave češće pauze, te unose dovoljne količine vode u organizam. Molimo vozače i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Zbog postavljanja završnog sloja asfalta, danas će u vremenu od sedam do 18 sati biti obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Gračanica-Srnice (u Donjim Srnicama). Za vrijeme obustave alternativni pravac je Gračanica-Srebrenik-Ormanica-Srnice.

Policija objavila detalje pucnjave u Starom Gradu: Uhapšena jedna osoba (70)

Policija objavila detalje pucnjave u Starom Gradu: Uhapšena jedna osoba (70)

I dalje na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Tomsilavgrad-Šuica, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima: Gradina i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, a na GP Deleuša i Doljani na izlazu iz naše zemlje. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali za sada zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Gužva na graničnim prijelazima

Do kraja augusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko pet t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije