Vozači, oprez: Magla i ovog jutra smanjuje vidljivost, učestali odroni na više putnih pravaca

0
Radiosarajevo.ba
Vozači, oprez: Magla i ovog jutra smanjuje vidljivost, učestali odroni na više putnih pravaca
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Magla / Ilustracija

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros, 25. decembra, saobraća se bez vanrednih ograničenja, po suhom ili vlažnom kolovozu.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Konjic - Jablanica - Prozor, Zavidovići - Banovići, Živinice - Dubrave, Gračanica - Tuzla - Kalesija, na području Livna, Kupresa, Tomislavgrada, Glamoča i Bosanskog Grahova, kao i dolinom rijeke Lašve.

"Zbog učestalih odrona kamenja na kolovoz izdvajamo puteve: Srbljani - Bosanska Krupa, Turbe - Karanovac, Sarajevo - Foča, Crna Rijeka - Jajce, Bugojno - Kupres i Novi Travnik - Bugojno.
Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Prije polaska na put informišite se o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli dodatna zadržavanja u kolonama", saopćeno je iz BIHAMK-a.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se magistralni putevi Jablanica - Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići - Nišići i Ključ - Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka).
Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila jutros protiče uz kraća zadržavanja.

Povodom katoličkog Božića večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije