Važne informacije za vozače: Gdje je odron blokirao saobraćaj, gdje se čeka na granici...

0
Radiosarajevo.ba
Važne informacije za vozače: Gdje je odron blokirao saobraćaj, gdje se čeka na granici...
Foto: Pexels / Ne krećite na put bez zimske opreme!

Zbog niske temperature poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

BIHAMK upozorava i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Magla je i dalje posebno izražena na širem području Tuzle i Bijeljine. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putevima: "Ne krećite na put bez zimske opreme i izbjegavajte rizična preticanja."

Zbog većeg odrona i dalje je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Banja Luka, dionici Jajce-Crna Rijeka, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se magistralni putevi: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Gradina, a na graničnom prelazu Velika Kladuša na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

KANTON SARAJEVO:
- Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Humska, Osik, Aleja Bosne Srebrene, Gornji Velešići, Branislava N., Hajrudina Š., Michaela S, Ložionička, Antuna Hangija i Dajanli Ibrahim bega, Put Famosa, Crni Vrh, Zapadni prilaz gradu („Brza cesta“), Ahatovićka, Mitra Šućura i Hotonj IV, na spoju ulica Džemala Bijedića-Srđana Aleksića-Velikih drveta, Ljubljanska, Ahmeta Ljubunčića, Ibrahima hafiza Ridžanovića i Ilirska ulica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije