Brojni izazovi i ovog jutra pred vozačima: Odroni, radovi, poledica i snijeg na bh. putevima

0
Radiosarajevo.ba
Brojni izazovi i ovog jutra pred vozačima: Odroni, radovi, poledica i snijeg na bh. putevima
Srna / Odron / Ilustracija

U Bosni i Hercegovini danas, 16. decembra, kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a zbog niske temperature vozači se upozoravaju na moguće nailaske na poledicu na svim vlažnim lokalitetima.

Snijega na kolovozu mjestimično ima na putevima: Priluka - Glamoč - Mliništa, Kolo - Tomislavgrad - Šuica i Turbe - Banja Luka, kao i na prevojima Rostovo (Novi Travnik - Bugojno) i Makljen (Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje).

"Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na povremeno jak vjetar na magistralnim putevima Bosanski Petrovac - Oštrelj - Drvar i Ripač - Vrtoče - Bosanski Petrovac, te na širem području: Livna, Kupresa, Glamoča, Bosanskog Grahova, Posušja, Mostara, Čapljine i Neuma", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se magistralni putevi: Jablanica - Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići - Nišići i Ključ - Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

"Na magistralnom putu Livno - Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz", navode u saopćenju BIHAMK-a.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije