Snježna mećava u BiH: Pogledajte kakvo je stanje na autoputu

0
Radiosarajevo.ba
Snježna mećava u BiH: Pogledajte kakvo je stanje na autoputu
Foto: Radiosarajevo.ba / Trenutno stanje na autoputu

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom i klizavom kolovozu. U višim planinskim predjelima pada susnježica ili snijeg i ponegdje se zadržava na kolovozu.

BIHAMK izdvaja putne pravce: Sarajevo-Rogatica (Romanija), Trnovo-Foča (Rogoj), Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Foča-Gacko (Čemerno), Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač), Bosanski Petrovac-Drvar (Oštrelj), Koprivnica-Bugojno-Kupres-Livno i Glamoč-Mlinište.

Na planinskom prevoju Romanija (Sarajevo-Rogatica) obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Skreće se pažnja i na odrone kamenja na kolovoz. Zbog većeg odrona, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Crna Rijeka-Jajce, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

"Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu", javljaju iz BIHAMK-a, te dodaju da je pojačan promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Dubica i Bosanska Gradiška. 

Ekipa portala Radiosarajevo.ba zabilježila je i kakva je trenutna situacija na autoputu, na pravcu od Sarajeva do Visokog:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije