Vojin Mijatović o Dodikovom mitingu: "Prođe još jedan performans oligarhije, a šta dalje junaci?"

12
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović o Dodikovom mitingu: "Prođe još jedan performans oligarhije, a šta dalje junaci?"
FOTO: Facebook / Vojin Mijatović

Federalni ministar razvoja poduzetništva i obrta Vojin Mijatović se oglasio povodom današnjeg Dodikovog mitinga u Banjoj Luci.

Mijatović je rekao da se u Banjoj Luci ponovno odigrava ista predstava, a njegovu poruku prenosimo u cijelosti:

"Moj stav oko Srebrenice je poznat i nema potrebe da ga ponavljam, stav ljudi sa kojima delim političku sudbinu je poznat i nema potreba da ga ponavljam.

Dobro je znati: Šta uraditi do dolaska Hitne pomoći ako vas ugrize zmija?

Dobro je znati: Šta uraditi do dolaska Hitne pomoći ako vas ugrize zmija?

Večeras u Banjoj Luci ništa novo, već sto puta ponovljena bruka vladajuće oligarhije u ime naroda, red vređanja, red primitivizma, red mitologije, pravo takmičenje ko će biti brutalniji kako bi ga “šef” pohvalio i eventualno nagradio nekim novim tenderom.

Tragikomično je bilo gledati i slušati jednog od “botova” koji u zanosu govori kako neće u pedersku evropu u kojoj ima roditelj broj jedan i broj dva, dok iza njega stoji Ana Brnabić, predsednica Skupštine Srbije. Tragikomedija u jednom činu.

Njihov “šef” vidno u padu, iako Vučić nije tu, on zna da ga gleda na televiziji, priča viceve, smeje se sam sebi, moli i cvili Beogradu i kaže po stoti put, jednom kad bude prilike, ako ovo ili ono, on će nešto. Dakle, opet orlov let, a švrakin pad po stoti put.

Oligarhija je dala sve od sebe, pretila, ucenjivala i jedva okupila 30-ak hiljada, od toga tačno 70 autobusa samo iz Srbije. Oduzmi, saberi - iz Banja Luke nije bilo ni 5000 ljudi.

Dakle, do jučer su pretili secesijom ako se usvoji rezolucija u UN-u, večeras već kažu mi ćemo to ignorisati. Uz ovo samo ide ona pesma “neke ptice nikad ne polete”.

Vučić je načelno “ispoštovao”, ali realno poslao 5. ešalon, a večeras se pravi mrtav i distancira daleko od brata Mile sa ove strane Drine.

Pa i da zaključimo, prođe još jedan performans oligarhije, a šta dalje junaci?", napisao je Mijatović na svom Facebook profilu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije