Vojin Mijatović: "Milorad Dodik u posljednjem činu satanizacije srpskog naroda"

4
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović: "Milorad Dodik u posljednjem činu satanizacije srpskog naroda"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović oglasio se na društvenim mrežama nakon prijetnji predsjednika bh. entiteta Milorada Dodika da poziva 'Hrvate da se zajedno sa Srbima povuku iz bh. institucija' te da 'strance treba protjerati'.

Mijatović tvrdi da etnonacionalne politike u Bosni i Hercegovini doživljavaju svoj posljednji čin.

"Nažalost cijenu svega platit će narodi koji godinama ne vide šumu od drveta i podržavaju takve politike. Takvu visoku cijenu zbog politike koju godinama vodi Milorad Dodik, uveliko plaća srpski  narod u BiH. Dodik nije nervozan bez razloga i upravo njegova eskalacija ide iz dva razloga", istakao je.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Kako navodi, prvi razlog je definitivna odluka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da se ogradi od njega na više načina.

"A drugi jeste činjenica da će se ubrzo pred sudskim instancama u BiH ali i Srbiji, naći i Dodik i njegovi saradnici ali i članovi porodica.

Dodik je svjestan da mu je surovi kraj nikad bliže i zato bez dileme uvlači u izolaciju i problem srpski narod u BiH i bez dileme pravi sve uslove za ukidanje RS u finansijskom i političkom smislu.
Dodik je u sukobu sa čitavom međunarodnom zajednicom, a zbog straha od gubitka vlasti pridružuju mu se i neki bošnjački lideri.

Nermin Nikšić odgovorio Dodiku: Ove izjave ne ostavljaju prostora za šutnju…

Nermin Nikšić odgovorio Dodiku: Ove izjave ne ostavljaju prostora za šutnju…

Napadi na američku administraciju koja je najveći prijatelj naše zemlje, napadi na pravosudi sistem BiH koji se konačno oslobađa političkog uticaja predstavljaju napad na BiH i to treba naglasiti. Dodik će svoju vladavinu završiti kroz sudske presude i robiju tu dileme nema, Bosna i Hercegovina će opstati kao zemlja svih njenih naroda, a u uslovima geostrateških napetosti mi ne smijemo odustati od naših iskrenih saveznika poput Sjedinjenih Američkih Dražava.

Etnonacionalne politike neka polože svoj račun kriminala i korupcije pravosudnim institucijama BiH, koje ohrabrujem da rade svoj posao, a mi ne smijemo odustati od naše domovine, koja neće biti ni srpska, ni bošnjačka, ni hrvatska, već i srpska i bošnjačka i hrvatska, bosanskohercegovačka", naveo je Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije