Reakcije na Twitteru nakon što je Dodik najavio da će pozvati Hrvate da napuste institucije BiH

16
A. S.
Reakcije na Twitteru nakon što je Dodik najavio da će pozvati Hrvate da napuste institucije BiH
Foto: Twitter / Milorad Dodik na Twitteru

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, izjavio je da pokušava uvjeriti Hrvate da zajedno sa Srbima jednokratno napuste institucije BiH i istakao da u trezoru Republike Srpske postoje spremni svi zakoni, uredbe i podzakonski akti da poslije sat i po skupštinskog zasjedanja RS postane nezavisna država.

Ubrzo nakon toga "užario" se Twitter, gdje su mnogi komentirali izjavu predsjednika RS.

Među njima su bili i njemački novinari, a mi prenosimo samo neke od najzanimljivijih objava i reakcija.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

"Političar bosanskih Srba Dodik: Možemo se osamostaliti od Bosne i Hercegovine za sat vremena. On želi da Hrvati napuste bosanske institucije sa Srbima", napisao je njemački novinar Thomas Brey te podijelio naslovnicu Politike, srbijanskog tiskanog medija koji u kojem je ovo Dodik i najavio.

"Dogodine djeca rođena na datum prve javne objave "nezavisne rs by Dodik" postaju punoljetna. Bosna danas ima svoje granice, graničnu policiju i države zastave na Savi, Drini i Uni. Secesija, nula poena", napisao je Čarli.

[twitter]https://twitter.com/CharlieSixTango/status/1645009784268103683[/twitter]

"Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine izdalo je i proslijedilo Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA-i) Naredbu o provođenju istrage protiv Milorada Dodika predsjednika Republike Srpske zbog negiranja genocida i ratnih zločina počinjenih tokom rata u BiH. Nadam se da će Dodik u zatvor", komentirao je Željko Matoš.

"Dodik po nalogu Putina, treba destabilizirati region", piše Aida Forto.

"Baš mu se ne da! Dodik hoće da napravi haos, a nikog ni briga šta on hoće! Svi oguglali na njegove gluposti!", jedan je od komentara.

Podsjetimo, nešto ranije Dragan Bursać, ugledni bh. novinar i suradnik portala Radiosarajevo.ba, na društvenim mrežama je komentirao Dodikove prijetnje.

Bursać o Dodiku: Kome nije jasno da ovaj čovjek prijeti ratom, nikad mu ništa jasno biti neće

Bursać o Dodiku: Kome nije jasno da ovaj čovjek prijeti ratom, nikad mu ništa jasno biti neće

Kome nije jasno da ovaj čovjek po svojoj želji ili nečijem nalogu prijeti ratom, nikad mu ništa jasno biti neće!“, prokomentirao je Bursać.

Predstavnici vlasti u Sarajevu nisu reagirali na Dodikove najnovije provokacije. Za sada se nije oglašavala ni međunarodna zajednica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije