Vojin Mijatović međunarodnoj zajednici: Stvorili ste Frankenštajna, rešite problem

3
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović međunarodnoj zajednici: Stvorili ste Frankenštajna, rešite problem
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović ispred Vječne vatre u Sarajevu

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH, Vojin Mijatović na svom Facebook profilu komentarisao je posljednje izjave Milorada Dodika na press konferenciji u Istočnom Sarajevu, nakon sastanka sa ambasadorima.

Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti:

"Vrlo jasno bez dileme Dodik je u krajnje komemorativnoj atmosferi objavio rat međunarodnoj zajednici.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Bez dileme Dodik je priznao da se boji Bosne i Hercegovine i da nema snage da uđe u rat sa sopstvenom državom. Danas je međunarodnoj zajednici došla faktura za one silne sastanke sa istim Dodikom mimo institucija BiH, napravili ste Frankenštajna sad izvolite gospodo rešite ovaj problem.

Jasno je kao dan da su uz Dodika ostali samo politički diletant Željka Cvijanović i ratni huškač Nenad Stevandić, koji je bio na isti način uz Radovana Karadžića i onda ga poslao u Hag.

Zato pozivam:

Međunarodnu zajednicu da se obračuna sa sopstvenim projektom koji se zove Milorad Dodika, vi ste ga napravili izvolite rešite nas vašeg čeda!

Opoziciju u Republici Srpskoj da jednom skupe hrabrosti i ne spašavaju već pokojnog Dodika sa glupim “patriotskim” navlačenjem!

Dežurne “patriote” iz Sarajeva da prekinu sa skupljanjem jeftinih političkih poena, bilo je toga i previše, sa tim u ovom trenutku samo dajete Dodiku prostor da preživi!

Bakira Izetbegovića da ne daje svom decenijskom partneru pojas za spašavanje i pokaže sa tim državotvornu politiku, dosta puta ste spašavali jedan drugoga vreme je za rastanak!

Danas u Istočnom Sarajevu Dodik nije održao press konferenciju, već sopstvenu komemoraciju", napisao je Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije