Vojin Mijatović: "Dodik nam poručuje da mi i naša djeca trebamo u rat da bi spasili njega"

9
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović: "Dodik nam poručuje da mi i naša djeca trebamo u rat da bi spasili njega"
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

Federalni ministar za razvoj, preduzetništvo i obrt Vojin Mijatović reagirao je nakon obraćanja predsjednika RS Milorada Dodika u nedjelju na Kozari.

"Nakon Dodikovog govora na Kozari, imam potrebu da se obratim svima nama koji živimo u entitetu RS, bez obzira na stranačku pripadnost.

Ovo dok pišem uopšte se ne reflektujem ni na politiku u Sarajevu ili Mostaru, niti na međunarodnu zajednicu, to ćemo u ovom momentu potpuno staviti na stranu.

Uživo: Teya Dora izvela pjesmu "Lila Ramonda”

Uživo: Teya Dora izvela pjesmu "Lila Ramonda”

Danas sa Kozare, potpuno psihički razoren, Dodik nam poručuje da mi i naša djeca trebamo u sukob i rat da bi spasili njega, njegov lik i djelo, a sve to nam pakuje u šareni papir koji zove opstanak RS i srpskog naroda", kaže Mijatović.

Prema riječima Mijatovića, Dodik danas po prvi put javno poručuje 'Ja ne mogu nazad'!.

"Potrošio je sve narodne pare, potrošio je sve propale projekte, ubio je svaku nadu za boljim i normalnim životom, otjerao je stotine hiljada Srba, širom zapadne Evrope, on zaista nema nazad, ali ključno pitanje je možemo li mi nazad ili ćemo povesti svoju djecu u novo stradanje da bi spašavali njega?

Nikšić pozvao Dodika da se vrate obavezama: Kompromis i ispunjavanje 14 prioriteta nema alternativu

Nikšić pozvao Dodika da se vrate obavezama: Kompromis i ispunjavanje 14 prioriteta nema alternativu

Naredni mjeseci su najveći izazov za sve Srbe koji žive u BiH, a samo su dvije opcije: Ili ćemo se riješiti Dodika i sačuvati mir za sebe i svoje porodice ili ćemo sačuvati Dodika i uvesti u novo stradanje svoje porodice.

Ukoliko smo normalni ljudi pogledat ćemo prvo svoju djecu, a onda donijeti jedinu ispravnu odluku! Uvjeren sam da ima pameti među nama i da nas ovaj put neće prevariti i uzeti nam ostatak života, nemamo pravo to uraditi našoj djeci", kazao je Vojin Mijatović.

/ Anketa

Smatrate li da će odluka Christiana Schmidta biti provedena?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije