Mijatović pitao Dodika: Zar niste nekada tvrdili da je Krajišnik otjerao Srbe iz Sarajeva?

1
Radiosarajevo.ba
Mijatović pitao Dodika: Zar niste nekada tvrdili da je Krajišnik otjerao Srbe iz Sarajeva?
FOTO: Facebook / Vojin Mijatović

Povodom zlonamjerne i netačne tvrdnje Milorada Dodika da tokom rata Sarajevo nije bilo ni pod opsadom, niti opkoljeno, te da su "sarajevski Srbi najveće žrtve", oglasio se federalni ministar i potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Vojin Mijatović:

"Iako smatram da Dodika i njegove izjave koje svaki dan opterećuju sve građane BiH treba ignorisati, ova današnja predstavlja još jednu u nizu brutalnih provokacija, a zapravo razotkriva svu mizeriju njegove politike. U momentu kada se suočava sa najvećom krizom u budžetu RS, Dodik po starom receptu počinje da vrijeđa i iznosi neistine i sije nacionalnu mržnju.

Pljuvanje po Sarajevu i iznošenje neistina neće nadomiriti stotine miliona nedostatka u budžetu RS-a koji su nastali zbog kriminala i korupcije decenijske vlasti koju vodi Dodik."

Važna obavijest za građane: Privremena izmjena režima saobraćaja zbog Sarajevskog maratona

Važna obavijest za građane: Privremena izmjena režima saobraćaja zbog Sarajevskog maratona

Umjesto da ljudi počnu konačno normalno živjeti, navodi Mijatović, te da je normalno da svi i Srbi i Bošnjaci i Hrvati i ostali žive i u Sarajevu i Banja Luci, "Dodik zapravo svojim istupom samo cementira stanje da Bošnjaci i Hrvati nemaju šta tražiti u Banjoj Luci, kao ni Srbi u Sarajevu".

"Politike koje su bile kreatori rata, a koje sprovodi danas Dodik i slični njemu na svim stranama ne mogu biti danas kreatori mira i razvoja i to se mora jasno reći. Sarajevo je bilo pod strašnom opsadom, a tadašnje politike ratnog SDS-a koji je vezao zastave sa SDA su uradile sve da Srbi napuste glavni grad.

Novi dan, nove jezive laži Milorada Dodika: "Sarajevo u ratu nije bilo opkoljeno, niti pod opsadom"

Novi dan, nove jezive laži Milorada Dodika: "Sarajevo u ratu nije bilo opkoljeno, niti pod opsadom"

Gospodine Dodik, povećajte plate, obezbijedite investicije, vrijeme je da ratne rane barem malo zacijele nakon 27 godine, ne vrijeđajte, ne stavljajte srbe u BiH na pogrešnu stranu barem danas. Na kraju gospodine Dodik, vi ste nekada tvrdili da je Krajišnik otjerao Srbe iz Sarajeva, a da Karadžić i mladić trebaju u Hag jer su zločinci.

Pokušajte bar na kraju svoje političke karijere ostaviti normalnu atmosferu za buduće generacije, nemojte da vas historija i nove genracije pamte kao još jednog u nizu koji je ostavio sukob. Sarajevo je i moj i vaš glavni grad, i koliko god se vi gnušali toga, to vam je jedina istina", zaključio je Vojin Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije