Vodno područje Save: Ovo su posljednji podaci o nivoima rijeka

0
Radiosarajevo.ba
Vodno područje Save: Ovo su posljednji podaci o nivoima rijeka
Foto: Anadolija / Ilustracija

Čini se da se situacija polako popravlja kada je u pitanju rast rijeka u našoj državi.

Ako pogledamo podatke na stranici Agencije za vodno područje rijeke Save koji su zabilježeni u 17 sati, vidjet ćemo da više nema toliko 'strijelica prema gore', odnosno sve više rijeka bilježila smanjenje nivoa vodotoka.

Agencija za vodno područje rijeke Savez objavila je podatke sa 68 mjernih stanica. Kao što možemo vidjeti, na ugroženim mjestima kao što su Butile ili Ilidža situacija se polako popravlja jer nivo Miljacke odnosno Željeznice u tim dijelovima polako opada. Tako je, naprimjer, nivo Željeznice od 16 do 17 sati opao za tri centimetra, a nivo Miljacke na mjernoj stanici Butile za sedam.

Ima još uvijek mnogo alarmantnih područja, kao što je naprimjer rijeka Bosna koja bilježi rast na većini mjernih stanica. Najviša je na mjernoj stanici Donji Ulišnjak gdje iznosi čak 731 centimetar i u odnosu na sat ranije porasla je za gotovo 30 centimetara.

Rijeka Sava je također u porastu, ali blagom, dok je Una u opadanju.

Na OVOM linku pogledajte kompletan spisak s vodnog područja rijeke Save.

Sve o poplavama u našoj zemlji čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije