Vlašić: Otvoren spomenik "General Mehmed Alagić", pogledajte kako izgleda iz zraka

/ Komentari (16)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Koji kič!

Opet nema informacije o autoru, konkursu za idejno rješenje, simbolici i značenju, ničemu. Zašto u BiH samo ruglo prolazi? Ovako skupe i velike skulpture bi trebalo da traju i da imaju visoku estetsku vrijednost. Imamo mi arhitekte, dizajnere, umjetnike! Vjerovali ili ne.

Iz zraka još gore

Izgleda kao sprava za cijeđenje limuna.

Kao prekopirano

Moj trogodišnjak ovako crta ljiljan.

Dimče

Da možda nije slomljeno koplje bez oštrice i ručke?

Kako se odlicno uklapa u ambijent!

:) :)) :))))))

Adisa

Nešto džamijsko, jel česma?

Ravno do dna

U spomeničkoj mitomaniji koja hoće biti historija, trajno je unakaženo i ugušeno nekad prekrasno Skoplje. Estetsko, pseudohistoriografsko, mitomansko, političko i politikantsko, plemensko i predmoderno masakriranje BiH silinom trostrukog etnokonfesionalnog udara predstavlja civilizacijsku katastrofu i kulturološki sunovrat bez presedana. U oba dijela karikaturalnih i suludih plemenskih entiteta podjednako: u Federaciji i RS-u. Ovo je samo još jedan primjerak kiča monumentalnih razmjera u ovdašnjoj općoj povijesti postjugoslavenskog propadanja, nazadovanja i nepovratne propasti svih na, uskoro nekadašnjem, slavenskom jugu.

Ma ko će znat

Meni izgleda kao mala munara na česmici ili šara sa ćilima, iz zraka je nekako čudno kao ključ haman.

Sramite se opštinari

Ovo je unakažena priroda. Žrtve i heroji zaslužuju kvalitetna i smislena spomen obilježja, estetski vrijedna, osmišljena rješenja struke. Dozvolilo se neukim papcima da rade bilo što, bez odobravanja stručne javnosti i srama. Ko ovo smišlja, pitam se. Naš novac se baca na ruglo, čak je i priroda zbrisana betonom kojem nije bilo mjesto na ovako lijepoj lokaciji. Ovo ne izgleda kao mjesto dostojanstva i sjećanja!

A šta reći

Ma Bože sačuvaj ! Još i podsjeća na ono što prave kao spomenik ženama. Kao da je ista pripita i prežderana ekipa smišljala oba u sitne sate

Mega Turbo Folk

Koliko smo ovo platili? Ovu sramotu.

Nazadno ruglo

General je zaslužio bolje

Lijepo si srocio. Samo PRIJE je bilo ISTO.

U spomeničkoj mitomaniji koja hoće biti historija, trajno je unakaženo i ugušeno nekad prekrasno Skoplje. Estetsko, pseudohistoriografsko, mitomansko, političko i politikantsko, plemensko i predmoderno masakriranje BiH silinom trostrukog etnokonfesionalnog udara predstavlja civilizacijsku katastrofu i kulturološki sunovrat bez presedana. U oba dijela karikaturalnih i suludih plemenskih entiteta podjednako: u Federaciji i RS-u. Ovo je samo još jedan primjerak kiča monumentalnih razmjera u ovdašnjoj općoj povijesti postjugoslavenskog propadanja, nazadovanja i nepovratne propasti svih na, uskoro nekadašnjem, slavenskom jugu. ka Ravno do dna ............................... Sjeti se gigantskih betonskih rugobetina zvanih spomenici koje su nam nasi dragi komunisti servirali sirem Juge.

Ralle

Otkud spomenik ratnom zločincu?

Predivno,

Za velikog covjeka.

sta kaze komsoglu

jel komsic proucio fatihu?

/ Najnovije