Vlade KS i FBiH potpisale ugovor o Terminalima u Blažuju i hotelu Maršal

0
N. Ka.
Vlade KS i FBiH potpisale ugovor o Terminalima u Blažuju i hotelu Maršal
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Premijeri KS i FBiH potpisali ugovor

Vlade Federacije BiH i Vlada Kantona Sarajevo potpisale su danas ugovor koji se odnosi na Terminale Blažuj i hotel "Maršal" na Bjelašnici.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su premijer FBiH Fadil Novalić, premijer KS Mario Nenadić, predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik, direktor Operator - Terminala Federacije d.o.o. Hermedin Zornić i direktor Zavoda za izgradnju Mirza Hulusić.

Premijer FBiH Fadil Novalić kazao je nakon potpisivanja ugovora sa predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo da je potpisan ugovor o razmjeni nekretnina.

"Radi se o dvije nekretnine, faktički su bile na različitim adresama. Radi se o Terminalima Blažuj i hotelu Maršal. Poznato je da Vlada FBiH ima obavezu da obezbijedi tromjesečne zalihe goriva. Danas smo tu grešku ispravili", kazao je Novalić.

Premijer Vlade KS Mario Nenadić kazao je da je ovo važan dan.

"Potpisan je ugovor o razmjeni nekretnina. Ranije je na ovaj ugovor Skupština KS dala saglasnost. Ovaj ugovor treba da olakša daljnji rad, investicije i ulaganje", poručio je Nenadić.

Dodao je da je ovo jedan vrlo kvalitetan posao za Vladu FBiH i Vladu KS.

Na pitanje novinara da li postoje planovi za hotel Maršal, premijer Nenadić je kazao da sigurno postoje odgovarajući planovi, jer je to veoma neiskorišten resurs na Bjelašnici.

"Planove nismo službeno obznanili niti potpisali. Uglavnom riječ je o hitnom stavljanju u funkciju", isktanuo je Nenadić.

U FBiH postoji prikupljanje određene takse na svaku litru goriva koja se odvaja za prikupljanje rezervi goriva.

"Kako koji saniramo, tako ih stavljamo u funkciju", zaključio je Novalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije