Čelik: Smatram da će aktuelna Vlada KS ostati

0
Radiosarajevo.ba
Čelik: Smatram da će aktuelna Vlada KS ostati
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Mirza Čelik

Mirza Čelik aktuelni predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo i član Stranke demokratkse akcije(SDA) gostujući na televiziji N1 komentarisao je situaciju sa Aljošom Čamparom, te smjenom Vlade KS.

On je kazao da poziva aktuelnu većinu u Skupštini KS da ga prvo smjene, kako su i oni tražili prilikom smjene Vlade Edina Forte.

"Potrebno je da se poštuju procedure, ustav i zakoni u KS", rekao je Čelik.

Savez za bolju budućnost(SBB) prema riječima Čelika ostaje uz SDA, DF i aktuelnu Vladu KS.

"Danas sam zvanično dobio zahtjev za smjenu Vlade KS, te sam proslijedio dokumente svim zastupnicima. Sjednica Kolegija je u četvrtak, te će se na toj sjednici razmatrati zahtjev za smjenu aktuelne Vlade. Na sjednici Skupštine koja će se održati 12 dana nakon Kolegija, zakazati sjednica na kojoj će se glasati o nepovjerenju Vladi. 

Ja smatram da će ostati ova Vlada, zbog projekata koji su pokrenuti. Mislim da je nekome zasmetao neki projekat i onda je pokrenuta ta smjena. Ova Vlada radi svoj odlično posao, a ona je imala bolji PR", poručio je Čelik.

Čelik ističe da Čampara nije dolazio na sastanak Kluba SDA, te zbog toga nije imao priliku da ga pita i dodao je da oni nisu tako dobri prijatelji da bi slali jedan drugom poruke.

"Aktuelna Vlada funkcionira dobro. Ministrica socijalnog rada KS i dalje radi svoj posao, svaki dan. Svi poslovi iz nadležnosti njenog ministarstva su u toku i bit će završeni. Nama iz SDA nije problem da se imenuje ministar zdravstva, a ostale trebate pitati koji je njihov stav. Mogu do sutra pričati zašto ova Vlada treba da ostane", kazao je Čelik.

Na pitanja novinara o stanju u Vladi KS, izjavama ministra da su trenirali pored muzej, davanju izjava novinarima iz automobila, Čelik smatra da i njega mogu pamtiti po lapsusu "franko i de jure" ali da svi ti ljudi rade svoj posao odgovorno.

"Već sutra imamo zajedniči sastanak SBB-a, DF i SDA i saradnji, te potpisivanje dokumenta kojim se hotel Maršal na Bjelašnici ustupa na korištenje KS", rekao je Čelik.

Prema riječima predsjedavajućeg Skupštine KS građani Sarajeva neće dočekati da ostanu bez javnog prijavoza, jer će računi biti deblokirani, rješavat će se stvari postepeno, a potpisani sporazum govori da ćemo GRAS dovesti na jedan respektabilan nivo za deset godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije