Vlada Slovenije o navodnom non-paperu: Nikada se nismo bavili raspadom BiH

1
Radiosarajevo.ba
Vlada Slovenije o navodnom non-paperu: Nikada se nismo bavili raspadom BiH
Foto: VRS / Vlada Slovenije (Ilustracija)

Iz Ureda Vlade za komuniciranje Republike Slovenije saopćeno je da trenutna Vlada te zemlje niti je primila k znanju niti razgovarala o takozvanom non-paperu koji je spominjan u izvještajima proteklih nekoliko dana, a koji je podigao buru reakcija u našoj zemlji.

“Vlada i njezina tijela također nisu uzimali u obzir, pripremali ili razgovarali o bilo kakvom izvještaju iz 2011. godine kao što je naveo gospodin Mustafa Cerić u pismu bivšem predsjedniku Milanu Kučanu, kao ni navodni non-paper koji se na to odnosi, niti se bavila u bilo kojem drugom kontekstu raspadom Bosne i Hercegovine koji se spominje u navodnom non-paperu. Ni Ministarstvo vanjskih poslova niti bilo koje drugo ministarstvo trenutne Vlade Republike Slovenije nije bilo uključeno u ovakve aktivnosti”, navedeno je iz Vlade Slovenije povodom špekulacija i navoda o postojanju non-paper dokumenta o prekrajanju granica na Zapadnom Balkanu.

Ističu kako Slovenija i druge interesne grupe u regiji, Europskoj uniji i šire ulažu sve napore kako bi ubrzali euroatlantsku integraciju Zapadnog Balkana, javlja N1

“Čineći tako, Slovenija je uvjerena kako nijedan korak u ovom smjeru ne bi trebao ugroziti mir i suživot u Bosni i Hercegovini i regiji Zapadnog Balkana općenito,” dodaju iz Vlade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije