Vlada RS najavila tužbu protiv Nebojše Vukanovića

1
Radiosarajevo.ba
Vlada RS najavila tužbu protiv Nebojše Vukanovića
N1/Printscreen / Nebojša Vukanović

Vlada Republike Srpske najavila je kako će pokrenuti krivični postupak protiv narodnog poslanika Nebojše Vukanovića zbog lažnih tvrdnji i neistina koje je, kako kažu, iznio o prodaji hotela Košuta na Jahorini.

"Narodni poslanik Vukanović u video sadržaju iznosi neistine i neprovjerene informacije i ovom prilikom ističemo da je dio imovine hotela Košuta na Јaharoni prodat u stečaju, a postupak prodaje obavljao je stečajni upravnik", navodi se u saopštenju.

Vlada RS i premijer RS Radovan Višković, kojeg narodni poslanik Vukanović pominje u video sadržaju objavljenom na YouTubeu, tvrde da nisu vodili postupak stečaja niti prodaje hotela niti su to i mogli, što je jasno precizirano Zakonom o stečaju.

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

Admir Čavalić: 'Protiv sam neradne nedjelje, ima drugih načina kako pomoći radnicima'

"Narodni poslanik Vukanović ovim video sadržajem u kojem je objavio niz neistina i netačnih informacija obmanjuje javnost u Republici Srpskoj, nanosi štetu Vladi Republike Srpske i predsjedniku Vlade Radovanu Viškoviću lično zbog čega će Vlada i predsjednik Višković podnijeti tužbu za klevetu kojom će pored ovih navoda biti obuhvaćeni i ostali netačni navodi i netačne informacije koje je u javnosti objavljivao narodni poslanik Nebojša Vukanović i time pokušavao narušiti ugled Vlade Republike Srpske i predsjednika", zaključuje se u saopštenju Vlade RS.

Vukanović je dodao da ovo nije "ni prva ni posljednja tužba čelnika RS".

"Svašta sam se ja od njih naviknuo. Ništa nas ne smije iznenaditi", dodao je Vukanović.

Pogledajte snimak zbog kojeg Vlada RS tuži Vukanovića:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije