Nebojša Vukanović: Nenad Nešić je trojanski konj u opoziciji

2
Radiosarajevo.ba
Nebojša Vukanović: Nenad Nešić je trojanski konj u opoziciji
Foto: Privatni album / Nebojša Vukanović

Narodni poslanik u NSRS Nebojša Vukanović obrazložio je zašto smatra da bi Nenad Nešić trebao biti smijenjen s pozicije lidera DNS-a.

Podsjetimo, Vukanović smatra da se Nešić prije dva dana telefonski čuo s Miloradom Dodikom i da je to razlog što su predstavnici DNS-a u NSRS glasali skupa s SNSD-om tokom posebne sjednice "i time pokazali da nisu opozicija".

Zato je u istom blogu napisao da on i Nešić ne mogu biti skupa u opozciji.

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Ministarstvo pravde i uprave donijelo odluku: Elmir Pilav više nije predsjednik UFSIKS

Danas je detaljnije govorio o tome.

"Nenad Nešić je trojanski konj u opoziciji, nije to cijeli DNS. Nešić, a ima ih još, potpuno se razotkrio, potvrdio ono na šta ja mjesecima upozoravam, na posebnoj NSRS kada su, po nagovoru i pod pritiskom Nenada Nešića poslanici DNS glasali zajedno sa SNSD, time pokazali svoje pravo lice", kazao je Vukanović dodavši:

"Nijedan iskreni opozicionar to sebi ne bi dozvolio. Podsjetiću da je tužilaštvo obustavilo istragu protiv Nenada Nešića zbog zloupotrebe od 17 miliona KM, a znamo da čim je Nenad Nešić bio smjenjen sa funkcije napisana je krivična prijava koja je služila za njegovo disciplinovanje. Očito da je iza kulisa Nešić postigao dogovor sa Dodikom da u pogodnom trenutku izminira opoziciju. Prava je sreća, pa je sada Nešić pokazao pravo lice, godinu dana pred izbore. Da je nastavio da glumi opozicionara do proljeća, mogao bi napraviti veću štetu, kada bi se donosili kandidati, ucjenjivao bi opoziciju , tražio za neku poziciju".

Izlaz iz krize, vjeruje Vukanović, je smjena Nenada Nešića sa čela DNS:

"Jer U DNS ima kvalitetnih ljudi sa kojima se može sarađivati. Ako se ne dogodi ta smjena doće do turbulencija u DNS. Zdravi dio će vjerujem ostati sa opozicijom, a da će ova klijentelistička elita poći sa Miloradom Dodikom", zaključuje Vukanović, piše N1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije