Zvanično / Vlada KS: Od sutra se obustavlja redovna i uvodi online nastava

11. 03. 2020. u 20:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 296

Vlada Kantona Sarajevo održala je vanrednu sjednicu na kojoj je odobrila  obustavu redovne i održavanje on-line nastavu u naredne dvije sedmice.

Potvrdio je to večeras u obraćanju medijima Mario Nenadić, premijer Kantona Sarajevo.  

"Od sutra do 25. marta odvijat će se online nastava. Formirani su timovi za realizaciju. Ministarstvo će komunicirati sa školama i dostavljati im instrukcije, pojasnio je Anis Krivić, ministar obrazovanja KS. 

Naredba: Obustavlja se nastava u Kantonu Sarajevo

Shodno Naredbi Federalnoga kriznoga stožera od 11.03.2020. godine , Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donio je Naredbu koja danas stupa na snagu i kojom se obustavlja nastava u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama u Kantonu Sarajevo u trajanju od 15 dana.

Kazao je da će se online nastava tretirati kao redovna i da neće biti potrebe za nadoknadom. 

U predškolskim ustanovama program će se odvijati uz pojačanje higijenske mjere, a kada su u pitanju visokoškolske ustanove, odnosno Studentski centar, zatraženo je da se poštuju izdate preporuke. U skladu s njima, Studentski centar je dezinficiran. 

Iako je tokom obraćanja medijima najavljeno da će detaljne instrukcije roditelji moći naći na internetu, u ovim momentima niti stranica Vlade KS niti Ministartva obrazovanja ne mogu se otvoriti. 

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA