Vlada KS: Od sutra se obustavlja redovna i uvodi online nastava

Radiosarajevo.ba
Vlada KS: Od sutra se obustavlja redovna i uvodi online nastava
Foto: Radiosarajevo.ba / Nova Vlada KS

Vlada Kantona Sarajevo održala je vanrednu sjednicu na kojoj je odobrila  obustavu redovne i održavanje on-line nastavu u naredne dvije sedmice.

Potvrdio je to večeras u obraćanju medijima Mario Nenadić, premijer Kantona Sarajevo.  

"Od sutra do 25. marta odvijat će se online nastava. Formirani su timovi za realizaciju. Ministarstvo će komunicirati sa školama i dostavljati im instrukcije, pojasnio je Anis Krivić, ministar obrazovanja KS. 

Naredba: Obustavlja se nastava u Kantonu Sarajevo

Shodno Naredbi Federalnoga kriznoga stožera od 11.03.2020. godine , Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donio je Naredbu koja danas stupa na snagu i kojom se obustavlja nastava u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama u Kantonu Sarajevo u trajanju od 15 dana.

Kazao je da će se online nastava tretirati kao redovna i da neće biti potrebe za nadoknadom. 

U predškolskim ustanovama program će se odvijati uz pojačanje higijenske mjere, a kada su u pitanju visokoškolske ustanove, odnosno Studentski centar, zatraženo je da se poštuju izdate preporuke. U skladu s njima, Studentski centar je dezinficiran. 

Iako je tokom obraćanja medijima najavljeno da će detaljne instrukcije roditelji moći naći na internetu, u ovim momentima niti stranica Vlade KS niti Ministartva obrazovanja ne mogu se otvoriti. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije