Vlada KS sutra o restriktivnim mjerama: Hoće li kafićima biti skraćeno radno vrijeme?

10
Radiosarajevo.ba
Vlada KS sutra o restriktivnim mjerama: Hoće li kafićima biti skraćeno radno vrijeme?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Proljeće u Sarajevu
Vlada Kantona Sarajevo sutra bi, između ostalog, na sutrašnjoj sjednici trebala odlučiti o restriktivnim mjerama zbog pogoršane epidemiološke situacije.
Prema nezvaničnim informacijama portala Radiosarajevo.ba, jedna od stavki o kojoj će se razgovarati je i skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata u ovom kantonu.
Ostali prijedlozi bit će kasnije poznati.
Više o pogoršanoj epidemološkoj situaciji u KS-u možete pročitati OVDJE.
 
Podsjetimo da je sličnu odluku donio Krizni štab Tuzlanskog kantona.
Naredbom Kriznog štaba TK ograničava se rad svih ugostiteljskih objekata najduže do 20 sati.
Naredba se odnosi na sve ugostiteljske objekte bez izuzetaka (bez obzira da li se radi o zasebnom objektu ili objektu u sklopu nekog drugog javnog objekta).

Naređuje se svim gradskim/općinskim Kriznim štabovima, kao i gradskim i općinskim inspekcijama da izvrše kadrovsko jačanje inspekcijskih službi, te da maksimalno pojačaju inspekcijski nadzor kada je u pitanju realizacija tačke 1. ove Naredbe, kao i primjena važećih preporuka i naredbi kada je u pitanju način organizacije i rada ugostiteljskih objekata.

Traži se od nadležnih kantonalnih i gradskih/općinskih inspekcija, kao i od Uprave policije TK da pojačaju nadzor nad provođenjem važećih naredbi i preporuka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije