Vlada KS oštro osudila izjavu Stjepana Kljuića o ministrici Hota-Muminović

/ Komentari (36)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Covjek

Uopste ne branim Klhuj8c, vrlo ruzno se izjasnio. Vjernik sam ali ne bih zeljela da neko u obrazocnoj 8nstotuciji bilo cijpj ima bilo kakvo vjrsko obiljezje, maramu ili kriz na vidnom dijelu odjece. To stvara nepovjerenje i upitnost u objektivan stav onog ko obnasa javnu funkciju. U pbicnpj svakodnevici neka svako nosi sta hoce ali na javnoj - nisam za to.

Malo si ga ipak Stjepane usao u ofsajd!

.

Anthony

Ne podržavam ovo sto je Kljuic kazao. Mada, vjerujem da mu je samo puk’o film od silnih tobože vjernika, kojima spiritualnost nije ni u peti. Ministrica je svašta govorila i za LGBTQ populaciju, tako da je skroz u redu da i ona dobije svoj bumerang.

Dinno

Slažem se sa tobom kljujicu,ti si veci Bosanac nego mnogi muslimani sto pricaju

TNT

Kljujic se je nespretno izrazio, ne vjerujem da je htjeo nekoga namijerno da uvredi ali mozda je i pravu, po tom pitanju, ne znam, o teme se da diskutirati. Hidzab nije samo problem u BiH, nego svugdje u EU. Kljujic je provjereni patriota BiH i sigurno neko ko jako voli ovu Drzavu i sve njene narode. Ocekujem da ce se i on brzo jvno oglasiti, pa cak izvinuti Ministici.

24

Ništa nije ofulao! Dok su nam vjernici, pogotovo žene na vlasti koje svojom pojavom propagiraju vjeru, donji smo. Ona je po defaultu podređena nekome iako je ministrica, recimo šefu stranke, ali na 10-u u odnosu na muškarca na istoj poziciji. Glupo, ali tako je! I kako onda ona da bude liberalna i normalnih pogleda na bilo šta što nije odobreno od ismala, u njenom slučaju. U drugim zamljama bule možda i imaju više smisla, ali to su na drugačiji način uređena drušva, a ne kao naše gdje je osveta i mržna protkana vjerom...

I

I kljujic je nosio sesir na glavi.... Uglavnom imamo glupu temu..... To sto je pokrivena glava ne smije biti problem, hocemo li kape zabraniti.... Bitno je sta je u glavi... Uglavnom zabrana hidzaba mora podrazumijevati zabranu svakog pokrivala za glavu i zenskih i niskih glava.... Pa bujrum da vidite koliko je to idiotski....

Xxxx

BOLI VAS ISTINA .

Bosanac

Gospodin Kljuic je zasluzio u Bosni puno vise odmah sda napada sve nepismeni lopovi koji su pokrali Bosnu zajedno sa covicem i dodikom

@Čovjeće

>>Uopste ne branim Klhuj8c, vrlo ruzno se izjasnio. Vjernik sam ali ne bih zeljela da neko u obrazocnoj 8nstotuciji bilo cijpj ima bilo kakvo vjrsko obiljezje, maramu ili kriz na vidnom dijelu odjece. To stvara nepovjerenje i upitnost u objektivan stav onog ko obnasa javnu funkciju. U pbicnpj svakodnevici neka svako nosi sta hoce ali na javnoj - nisam za to. ka Covjek<< ..I ja sam kao đak više volio nastavnice sa velikim dekolteom i u minjacima pa kad joj se kokica nasmješi a mi se svi rastopimo.

Gulliverus

U sekularnoj državi nije mjesto vjerskim obilježjima u javnim institucijama i na funkcijama. Ne znam zbog čega ovolika haranga na gosp Kljujića, a pogotovo stranačka NiP korumpiranih uhljeba, i vjerski osvještenih Bošnjaka. Ima pravo žena da oblači na glavu šta hoće ali ipak nije to za javne funkcije, liči mi brate na Xenomorpha!!

Gulliverus

A niko danas ni riječi o sinošnjem nastupu onog NVO Bajića i gluposti o konstitutivnosti naroda!!??? Valjao čovjek gluposti žešće!!!

Hans

Kljuić je vjerovatno mislio na neku drugu ministricu pa je reagovao kako jeste. Svako ima pravo da se oblaći kako hoće. Obiđite malo i KŠC . Maramu je nosila i Sofija Loren i Merlin Monro pa im na tome niko nije zamjerio. Imao sam nastavnicu koja je godinama nosila crninu i niko joj to nije zamjerao iako je i to neko vjersko obilježje . Po tome niko nebi smio ni lančića nositi. Ni časne sestre onda nebi smjele ući ni u jednu javnu ustanovu. Niti mi ko smeta niti kome smetam .Manite se gluposti. Marama je više stvar tradicije nego vjersko obilježje.

Azazel

Hehehe, Lula I leptir masna....***

U komunizmu svi bili veliki komunisti dok nisu drpili državne stanove, džamije i haremi zarasli u korov niko nije držao do njih, sada svi veliki vjernici, sve se zamotalo.

Potpuno povrsno

>>Uopste ne branim Klhuj8c, vrlo ruzno se izjasnio. Vjernik sam ali ne bih zeljela da neko u obrazocnoj 8nstotuciji bilo cijpj ima bilo kakvo vjrsko obiljezje, maramu ili kriz na vidnom dijelu odjece. To stvara nepovjerenje i upitnost u objektivan stav onog ko obnasa javnu funkciju. U pbicnpj svakodnevici neka svako nosi sta hoce ali na javnoj - nisam za to. ka Covjek<< i nekompetentno misljenje

Objektivan i nepristran

Jedino TRAJNO i ODRZIVO rjesenje za BiH je Svicarski model. Dakle, drzavljani svi Bosanci (tamo su svi Svicarci), nista konstitutivnost. Predsjednik jedan. Premijer jedan. Preduvjet: PRVO SVI PAMET U GLAVU. Ekstreme beskruplozno odstranjivat svako u svojem dvoristu. Nacionane partije ignorirat. Ne dat im pristupa ni na medije! Trovanje naroda i zastrasivanje im zabranit zakonom uz najstroze kazne.SVI MI da primjenjujemo suzivot sa puno TAKTA. Takt je ono sto nam treba, a sastoji se od UVAZAVANJA, MEDJUSOBNOG POSTOVANJA, NEPOTENCIRANJA javno svojih etnickih i/ili religioznih obiljezja, nego upraznjavanja u tisini, DISKRECIJI i dostojanstvu, bez medijatiziranja i mahanja pred nosom onom drugom i trecem. Majmune tipa debiljana i takve locirat, uhitit i procesuirat - zatvor ili bolje ludnica. Kad to shvatimo, tad smo tek naucili upalit auto, onda cemo vidjet kako brzine idu, kako volan itd itd, a to ide kroz privredu i stvaranje dodatne vrijednosti, rast BDP-a, time standarda gradjana... Ajd sad dezurni majmuni, pucajte malo minusa, sipajte otrov i mrznju, za to ste ionako placeni pred izbore, i to ne samo od jedne, nego od svih nacionalistickih stranaka.

Dino

Svaka mu je na mjestu. Umjesto da gradimo zajednicku buducnost, postujuci sve, bosnjaci se vracaju u proslost i vrijedjaju i ponizavaju druge. Zbog bosnjacke nastrane politike, nema dobra i napretka u BiH. Oni koce sve.

Post punk generacija

nije ovdje u prvom planu islamofobija nego totalitarna svijest, to je ta generacija, koja nije dokucila liberalizam, koja nema punk u svojoj krvi, oni su uceni da podijele svijet na dobre i lose, napredne i primitivne, to su jednostavne binarne pozicije rigidne jugo ideologije iz prve faze tog drustva, koliko god to bilo upakovano u mocnu zgradu ta je ideologija ostavila jako naslijedje jednoumlja, iskljucivosti, ovaj nas naicionalizam je samo promjena boje jendog pristupa...

Bosanac

Lijepe riječi su ukras!

Pa i kljujiceva mama je nosila maramu i to mu nije smetalo,marama nije vjersko obiljezje

Maramu nose mnoge zene u svijetu svih vjera,problem je kad ustasa glumi demokratu

SOS

Konacno si pokazao pravo lice***

SOS

Svaki bosnjak koji u ovim komentarima podrzava kljujica isti je kao i on ne musliman, koji ne drzi do vjere, nikad katolik nece podrzati bosnjaka koji uvrijedi njihovu zenu, a i njhove bake i majke nose marame. Tesko je biti bosnjak vjernik, zato svaki koji to ne praktikuje tako i komentarise, sa kljujicem po ruku sesir na glavu, zenu u crninu pa u crkvu.

SOS

Smeta ti marama, a ne smeta krst u svakoj ucionici gdje su u skolama hrvati vecina

Djokica mali

Konacno si pokazao pravo lice*** ka SOS Papak on je lice pokazao kad je onaj zarobljen ko fol od strane JNA i jedini je uz Komsica pravi pazriota. A marama je marama kao pokrivac na glavi univerzalna A ovo sto nosi ministrica je UNIFORMA i zna se cija nemojte sami sebe lagati. Isto kao sto je "licno naoruzanje noz" koji nose clanovi SDA na sjednicama institucija.

Djokica mali

Svaki bosnjak koji u ovim komentarima podrzava kljujica isti je kao i on ne musliman, koji ne drzi do vjere, nikad katolik nece podrzati bosnjaka koji uvrijedi njihovu zenu, a i njhove bake i majke nose marame. Tesko je biti bosnjak vjernik, zato svaki koji to ne praktikuje tako i komentarise, sa kljujicem po ruku sesir na glavu, zenu u crninu pa u crkvu. ka SOS Papak vjera religija ja privatna stvar svakog covjeka a ne javno "silovanje" javnosti zato se raspitaj kod vjerskih zajednica.

SOS

*** to nije uniforma, niti je krst iznad table u skoli dio skolske opreme, al to sto ste vi nacionalisti to je uredu, a bosnjaci moraju vas slusati, maramu moze zabraniti u rvatskoj al u bosni nece moci, bez puske, a to vam nebih preporucio.

kljuic se u crkvi vjencao sa muslimankom

vratila se u svoju vjeroispvijest katolicku

SOS

U mostaru mozda mozes narediti da nenosi maramu, al u sarajevu nikada, a vi sokci nosite sesire i u skolama i na fakultetima i nikad vam niko nije to osporio, toliko o vasoj ljudskosti, smeta vam marama, a kad su u vrijeme komunizma vase zene nosile i dan danas neke nose crne marame to je normalno, al konacno bosnjaci postujz svoj identitet i to vas boli , stvarno ste bolesnici.

Gost

Kljuić je vjerovatno mislio na neku drugu ministricu pa je reagovao kako jeste. Svako ima pravo da se oblaći kako hoće. Obiđite malo i KŠC . Maramu je nosila i Sofija Loren i Merlin Monro pa im na tome niko nije zamjerio. Imao sam nastavnicu koja je godinama nosila crninu i niko joj to nije zamjerao iako je i to neko vjersko obilježje . Po tome niko nebi smio ni lančića nositi. Ni časne sestre onda nebi smjele ući ni u jednu javnu ustanovu. Niti mi ko smeta niti kome smetam .Manite se gluposti. Marama je više stvar tradicije nego vjersko obilježje. ka Hans Kakve veze ima škola KŠC sa ministricom? Žena o naša javnu funkciju u gradu gdje žive i druge nacije. Niko joj ne brani da radi pokrivena, ali nije u redu da je ministrica. Neka hodže, popove, svećenike i časne sestre imenuju za ministre.

Gost

obnaša

Gost

Ima li igdje u Europskoj uniji da je ministrica pokrivena? Bošnjaci stalno pričaju o građanskoj državi, a ponašaju se kao da je vjerska država. Gradonačelnica za Bajram dijeli baklave. Da li je za Uskrs dijelila jaja građanima?

Jole

Svaki bosnjak koji u ovim komentarima podrzava kljujica isti je kao i on ne musliman, koji ne drzi do vjere, nikad katolik nece podrzati bosnjaka koji uvrijedi njihovu zenu, a i njhove bake i majke nose marame. Tesko je biti bosnjak vjernik, zato svaki koji to ne praktikuje tako i komentarise, sa kljujicem po ruku sesir na glavu, zenu u crninu pa u crkvu. ka SOS a ko to kaze da svaki bosnjak mora biti musliman?i

SOS

Zalosno je to sto nije energicnije reagovao hadzfejzovic, a nije jer je Hota iz SDA, sto znaci isti je ko i kljujic.

Republika BiH

Skinite te tu temu sa dnevnog reda ..Dajte sta konstruktivno i pozitivno !!!To je Kljujicev stav koji je definitivno baziran na sturim zastarjelim i primitivnim arsinima koji definitivno nemaju veze sa civiliziranim drustvoma..Sturi Kljujic treba da proseta po svjetskim metropolama pa ce tek tada shvatiti tezinu svojih ruznoh rijeci ….Takodjer onaj kalnovicanin Puhalo …Zaostalo je to ljudi moji Sta treba drugo ocekivati od zemljaka zlocinca Ratka Mladica ..Oni namjerno unose haos u BiH drustvo …Ignoristite to i radite svoj posao Ne nasjedajte na misije zamke …….TOLIKO

Sarajevo

Ovo nije nista novo niti iznenađujuće. Radio sam sa bošnjacima i bošnjakinjama koji su ideološki istomišljenici Stjepana Kljuića koji godinama izgovaraju iste stvari. To je predratna generacija ateista, mahom socijalista i titoista koji gaje veliku mržnju i odvratnost prema vjerskim obilježjima pa čak i kod pripadnika svoje porodice a da ne govorim o drugima. Ljudima je odvratno sve što je vjersko i to se kad tad javno ispolji. Kljujiću je trebalo malo duđe ali je ipak rekao ono što misli cijeli svoj život.

/ Najnovije