Vlada KS: Odobrenim programima omogućeno zapošljavanje 782 osobe

6
Radiosarajevo.ba
Vlada KS: Odobrenim programima omogućeno zapošljavanje 782 osobe
FOTO: Arhiv / Vlada KS

Za realizaciju mjera podsticaja zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti, kao i poboljšanja strukture zaposlenih u ovoj godini, Vlada Kantona Sarajevo je izdvojila 4.356.427 KM.

Programom mjera, koji je jučer utvrdila Vlada KS, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice, omogućeno je zapošljavanje 782 osobe sa evidencije Službe za zapošljavanje.

“Konkretno, kroz Program sufinansiranja zapošljavanja ‘Posao za sve’ omogućeno je zapošljavanje 200 osoba, a kroz Program ‘Javnih radova’ 287 osoba. Bit će realizovan i program sufinansiranja zapošljavanja 15 mladih osoba koje su izašle iz sistema javne brige, te još 15 osoba u okviru programa pod nazivom ‘Zlatna značka’.

Dva programa koji se odnose na sufinansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja šehidskih porodica i porodica poginulih boraca-branitelja predviđaju zapošljavanje 115 osoba iz ove kategorije.

Također, bit će realizovan program sufinansiranja zapošljavanja 150 demobilisanih boraca- branitelja u komunalnoj privredi. Planiran je i program obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije nezaposlenih osoba”, navela je, između ostalog, resorna ministrica Ivana Prvulović.

Javne pozive će, prema Programu, realizovati Služba za zapošljavanje KS pod nadzorom Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije