Počelo je: Prve općine u Sarajevu potpisale ugovore za projekte vodosnabdijevanja

1
Radiosarajevo.ba
Počelo je: Prve općine u Sarajevu potpisale ugovore za projekte vodosnabdijevanja
Foto: Služba za protokol i press KS / Zaključen važan sporazum

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović zaključio je danas sporazume sa općinama Ilidža, Ilijaš i Vogošća, te Zavodom za izgradnju Kantona Sarajevo o zajedničkom učešću u realizaciji projekata vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda.

Na području navedenih općina predviđena je realizacija 19 projekata, od čega će po šest biti implementirano na Ilidži i u Ilijašu, te sedam u Vogošći.

Za ponedjeljak, 24. maja ove godine, zakazano je potpisivanje ovih sporazuma sa općinama Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo, a za utorak, 25. maja, sa općinama Hadžići, Stari Grad i Trnovo, i to sve u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Zaključen važan sporazum - undefined

Foto: Služba za protokol i press KS

Programom utroška sredstava Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliš KS za objekte vodosnabdijevanja i odvodnju otpadnih voda u 2021. godini planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 6.005.518 KM.

Navedena sredstva namijenjena su za realizaciju ukupno 30 projekata ove vrste, i to na području svih devet općina Kantona Sarajevo.

Zaključen važan sporazum - undefined

Foto: Služba za protokol i press KS

Prema odredbama ovih sporazuma obaveza svake od općina je da pripremi sve saglasnosti i odobrenja za građenje, provede postupak javne nabavke, te ugovori izvođenje radova.

Sporazumima je predviđeno i da stručno-tehnički nadzor nad izvođenjem radova u okviru svih ovih projekata provodi Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije