Vlada KS odgovorila: Da li će biti obustave nastave zbog koronavirusa?

Radiosarajevo.ba
Vlada KS odgovorila: Da li će biti obustave nastave zbog koronavirusa?
Foto: Arhiv / Vlada KS

Vlada Kantona Sarajevo razmatrala je na današnjoj sjednici Informaciju o aktivnostima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom ili COVID-19.

Kako je saopćeno, nakon detaljne analize svih aktivnosti i stanja na terenu, kao i higijensko-epidemioloških izvještaja nadležnih službi, naglašeno je da trenutno nema potrebe za uvođenjem posebnih javno-zdravstvenih mjera u Kantonu Sarajevo, kao što su obustava nastave u školama, zabrana javnih okupljanja i slično.

"Krizni štab djeluje prema utvrđenom Planu pripravnosti, u kome su jasno definisani koraci svih nadležnih aktera u skladu sa epidemiološkom situacijom u Kantonu Sarajevo. Poduzimaju se sve mjere i aktivnosti preporučene od Svjetske zdravstvene organizacije i ostalih relevantnih institucija. To se odnosi na sve mjere prevencije i predostrožnosti u cilju zdravstvene zaštite stanovništva od zaraznih bolesti", naglasila je ministrica zdravstva Amela Sofić.

Vlada Kantona Sarajevo  je na ovoj sjednici zadužila Krizni štab da proširi svoj sastav sa članovima iz Službe za protokol i press KS i Direkcije za robne rezerve Kantona Sarajevo, a kako bi se pravovremeno informisala javnost i djelovalo u skladu sa porebama nadležni ustanova uključenih u ovu problematiku.

"Za adekvatan odgovor na pojavu koronavirusa u našoj zemlji potrebna je maksimalna odgovornost, saradnja i zajedništvo kako zdravstvenih institucija i ustanova, tako i drugih javnih institucija na svim nivoima vlasti, medija, kao i svakog građanina pojedinačno", poručeno je iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije