Skupština KS: Koliko smo spremni za pojavu koronavirusa?

Anadolija
Skupština KS: Koliko smo spremni za pojavu koronavirusa?
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Skupština KS

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Amela Sofić predočila je danas Kolegiju Skupštine sve do sada poduzete aktivnosti Kriznog štaba Ministarstva zdravstvo vezane za epidemiološkoj situaciju u KS-u te provođenju mjere epidemiološkog nadzora i spremnosti medicinskog odgovora u slučaju pojave korona virusa na području KS. 

Novi sastanak Kriznog štaba biće održan danas, a Kolegij Skupštine je zatražio od resornog ministarstva da redovno informiše zastupnike o svim aktivnostima i zaključcima ovog Štaba.

Zastupnica doktorica Amra Junuzović - Kaljić biće direktno uključena u rad Štaba kako bi se pojačala veza i protok informacija na relaciji Kriznog štaba i Skupštine KS.

Takođe, Kolegij je zatražio da se sačini i dostavi specifikaciju finansijskih i materijalnih potreba za koje se procjenjuje da su neophodni u nabavci neohodnih zaštitinih zdravstvenih sredstava/maske, odjela, čizme, u slučaju pojave virusa.

Od Vlade Kantona Sarajevo i Direkcije za robne rezerve je zatražena infomacija o stanju zaliha ovih zaštitinih sredstava.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije