! / Konaković rekao šta misli o Zvizdiću kao kandidatu na izborima

21. 09. 2021. u 14:12:00 I.S.

Shares: 0

Rad Vlade Kantona Sarajevo u ovom periodu bila je tema današnje konferencije u Sarajevu Trojke, kojoj su prisustvovali Elmedin Konaković iz Naroda i pravde, Edin Forto iz Naše stranke te Nermin Nikić iz SDP-a.

"S ponosom ćemo izaći pred građane s rezultatima Vlade KS", naveo je Nikšić.

Forto je pojasnio koji je to model Trojke, na osnovu kojeg funcioniše.

"U Vladi KS, Trojka djeluje kako smo i zamislili u najboljim procjenama. Ne kažem da su rezultati najbolji, griješimo, ali način na koji radimo, ponekad se pocijepamo po sredini, ali sjednemo, dogovorimo se i idemo u javnost. Taj model koji je Dino objasnio, oko kojeg se stranke ne slažu, ali rade na onome oko čega se slažu i želimo izvesti u ostatak BiH", rekao je Forto.

Najavio je kako će razgovori za zajedničkog kandidata za izbore početi sljedeće sedmice.

"Počet ćemo slagati na papir šta je to oko čega ćemo se dogovoriti na državnom i federalnom nivou - da imamo na papiru ono što nismo imali od rata do sada nikada u BiH, osim u Vladi KS, a to je jasno pobrojan program", rekao je Forto.

Napominje kako se promjena u državi znala desiti u vidu političkog izbora, ali ne i suštinska promjena.

Konaković je poručio kako je Trojka imala u početku turbulencije.

"Ova Vlada je primila osam plata, nisu ni godinu proveli na radnim mjestima. Greške Trojke su uglavnom bile etičke prirode i to je sve od velikih grešaka. SDA se potrudila sve ove institucije kako bi našla veliku grešku i dva skandala su pokušali da izmisle", rekao je Konaković.

Konferencija u Sarajevu - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Konferencija u Sarajevu

Napominje i kako je bila "trapava zadnja priča oko farmaceutske mafije".

"Pravili smo greške, nismo bili efikasni, ali sada možete svjedočiti ozbiljnim procesima", naveo je Konaković.

Zatim je napomenuo:

"Nismo sarajevska, već državna priča jer imamo 200.000 glasova", rekao je Konaković.

Na pitanje novinara o zajedničkom kandidatu za izbore, te da li bi se moglo raditi o Denisu Zvidiću koji je nedavno istupio iz SDA, Konaković je rekao:

"Bilo je nekoliko ideja koje su mediji aktuelizirali. O Zvizdiću imam visoko mišljenje, znam kako bi radio posao, Narod i pravda ga vidi kao jednog od ozbiljnih kandidata za tu poziciju. Ako je iko, mi smo pokazali da imena ne znače ništa. Nećemo zapeti na imenu sigurno", naveo je Konaković. 

Ponovio je kako Trojka tek počinje pričati o imenima za zajedničkog kandidata.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (7)