Vlada KS i Općina Novo Sarajevo zajedničkim snagama rade na projektu vezan za FK Željezničar

4
Radiosarajevo.ba
Vlada KS i Općina Novo Sarajevo zajedničkim snagama rade na projektu vezan za FK Željezničar
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Bulevar Ivice Osima

U nastavku posjete općinama, a uoči izrade plana kapitalnih investicija, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda danas je 20. aprila, održao sastanak s načelnikom Općine Novo Sarajevo Hasanom Tanovićem.

Tom prilikom, razgovarano je o brojnim projektima iz oblasti kulture i sporta koji se realiziraju ili će tek biti realizirani u ovoj sarajevskoj općini, te je dogovoreno da Općina Ministarstvu što prije dostavi konkretne infrastrukturne projekte koje bi Ministarstvo moglo podržati.

Načelno, kako je danas rekao ministar Magoda, govoreći o projektima u oblasti sporta, namjera je da Općina i Kanton zajedno realiziraju projekt vezan za FK Željezničar. Hoće li to biti nabavka opreme za održavanje terena ili neki drugi infrastrukturni projekt bit će poznato nakon zajedničkog sastanka s Upravom ovoga kluba.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Drugi segment zajedničke saradnje iz oblasti sporta je onaj namijenjen građanima, kako bi im sportski sadržaji bili što pristupačniji. U tom kontekstu, danas je razmatrana mogućnost zajedničke obnove sportskih igrališta i terena na više lokacija u Novom Sarajevu. Također, kako je danas rečeno, jedan od prioriteta je i obnova krova, odnosno poboljšanje kompletnih uslova u Sportskoj dvorani 'Goran Čengić'.

Kada je u pitanju kulturni sergment, zaključeno je kako se treba raditi na poboljšanju infrastrukture na Vilsonovom šetalištu, s namjerom da se brojni događaji koje se održavaju na ovoj lokaciji podignu na viši nivo.

Kenan Magoda: 'Budžet Ministarstva kulture i sporta nije populizam, hoću titule u našem gradu'

Kenan Magoda: 'Budžet Ministarstva kulture i sporta nije populizam, hoću titule u našem gradu'

Zaključeno je kako su se manifestacije poput Ljeta na Vilsu, odnosno Omladinskog Film Festivala, Street food festivala, projekcije filmova u okviru Sarajevo film festivala... u prethodnim godinama pokazale dobrim za privlačenje posjetitelja, te je danas razgovarano o neophodnoj infrastrukturi i opremi za te, ali i nove planirane, događaje koji bi tokom cijele godine na ovoj lokaciji građanima nudili kvalitetne sadržaje.

"Kada je u pitanju sport, osim fokusa na velike sportske klubove, cilj nam je što više vraćati sport na ulice, da sportski tereni i sadržaji građanima budu što dostupniji i bliži. S druge strane, kada su u pitanju kulturni i drugi društveni događaji, Ministarstvo kulture i sporta KS će podržati sve one projekte i manifestacije koje nam Općina Novo Sarajevo i druge općine kandidiraju, a koje doprinose kvalitetnijem životu građana, jer donose zanimljive i kvalitetne sadržaje u njihove lokalne zajednice", naveo je ovom prilikom ministar Magoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije