Održan sastanak u Sarajevu: Na kojoj lokaciji će se graditi nacionalni stadion Bosne i Hercegovine?

0
Radiosarajevo.ba
Održan sastanak u Sarajevu: Na kojoj lokaciji će se graditi nacionalni stadion Bosne i Hercegovine?
Foto: Pexels / Gdje će biti izgrađen nacionalni stadion?

Bosna i Hercegovina i Sarajevo moraju imati nacionalni stadion, a opredjeljenje Ministarstva kulture i sporta KS je da za taj projekt potencijalno bude odabran lokalitet stadiona "Asim Ferhatović Hase", kao simbol ovog grada, rekao je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda na današnjem sastanku s načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem.

Također je naglasio i kako, u isto vrijeme, ostavlja mogućnost da se realizacija ovog važnog projekta desi i u nekoj od drugih  sarajevskih općina.

"Vrijeme je da uđemo u jedan ozbiljni infrastrukturni projekt kao što je izgradnja nacionalnog stadiona, jer za njim se godinama vapi. Ministarstvo kulture i sporta će tražiti da se kroz budžet i kapitalne investicije Kantona Sarajevo planiraju sredstva i za ovaj projekt. Moramo napraviti iskorak, moramo praviti infrastrukturne projekte u svim sektorima, a izgradnja nacionalnog stadiona će biti nulti prioritet ovog ministarstva u aktuelnom mandatnom periodu", naglasio je ministar Magoda.

Incident u NBA: Igrač loptom pogodio ženu u glavu, reagovalo i obezbjeđenje

Incident u NBA: Igrač loptom pogodio ženu u glavu, reagovalo i obezbjeđenje

Tokom sastanka razgovarano je i o projektu rekonstrukcije Centra za sport i rekreaciju, odnosno kultnog objekta "FIS", koji je također prioritet i za Kanton i Općinu.

Načelnik Mandić je, ovom prilikom, izvijestio ministra Magodu i o utrošku sredstava koje je doznačila Vlada KS za izgradnju Evropske kuće kulture. Projekt je u završnoj fazi, a po riječima načelnika, trebao bi biti okončan krajem narednog mjeseca. Također je istakao da će općina intenzivirati aktivnosti vezane za ustupanje objekta na korištenje Vladi KS, radi uspostave Muzeja holokausta.

Današnja posjeta Općini Centar je prva u nizu planiranih posjeta ministra Magode lokalnim zajednicama, a uoči izrade plana kapitalnih investicija u oblastima kulture i sporta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije