Vlada KS grafički prikazala kako će se odvijati nastava

0
Radiosarajevo.ba
Vlada KS grafički prikazala kako će se odvijati nastava
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Đaci se vratili

Ministarstvo odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo objavilo je danas Uputstvo o odvijanju nastave u drugom polugodištu u KS.

Ovu informaciju roditelji, učenici, ali i nastavnici su željno čekali.

S obzirom na veći broj podataka koje sadrži uputstvo, Ministarstvo je, radi lakšeg snalaženja, na svojoj Facebook stranici objavilo i grafički prikaz izvođenja nastave.

Inače, kako je saopćeno danas, početak nastave u drugom polugodištu školske 2020/2021. godine za period od 1. do 5. februara 2021. godine odvijat će se po istom modelu koji je bio na snazi do 31. decembra 2020. godine.

Dakle, u prvoj sedmici odvijanja nastave, učenici osnovnih škola prvog, drugog, trećeg, četvrtog i dijelom petog razreda nastavu će pohađati po kombinovanom modelu, dok će učenici od šestog do devetog razreda nastavu pohađati online.

Učenici srednjih škola od prvog do četvrtog razreda nastavu također pohađaju po online modelu u periodu od 1. do 8. februara 2021. godine.

Odvijanje nastave od 8. februara realizirat će se u skladu sa Uputstvom o organizaciji i realizaciji odgojno-obrazovnog rada u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo u školskoj 2020/2021. godini od 25. januara 2021. godine.

Učenici srednjih škola od 8. februara, prvi, drugi i treći razred četverogodišnjih škola će pohađati nastavu online, dok će učenici završnih razreda srednjih škola - svi učenici IV i III razreda trogodišnjih srednjih škola, nastavu pohađati redovno u učionici, uz obavezu poštivanja svih epidemioloških mjera, a ukoliko to nije slučaj nastava će se realizirati po kombiniranom modelu.

Paralelne škole, centri i Srednja muzička škola nastavu pohađaju redovno u školama, dok će se nastava u privatnim školama odvijati redovno ili kombinirano u skladu sa obezbijeđenim epidemiološkim mjerama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije