Premijer Novalić i Vlada Federacije BiH oglasili se o nabavci vakcina

Radiosarajevo.ba
Premijer Novalić i Vlada Federacije BiH oglasili se o nabavci vakcina
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Fadil Novalić

U četvrtak u 10 sati, Ad hoc komisija treba dostaviti prijedlog ugovor o nabavci vakcina. Sjedica Vlade BiH će biti u Mostaru.

To je potvrdio Fadil Novalić, premijer Vlade FBiH, na današnjoj konferenciji za medije nakon sjednice Vlade FBiH o nabavci vakcina. 

On je rekao da je formirana Ad hoc tim za pregovore o nabavci vakcina. 

Predsjednik Ad hoc tijela bit će Davor Pehar, inače direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Članovi tog tijela za nabavku vakcina su još Sanja Čustović (Ministarstvo zdravstva FBiH), Vesna Alagić (Ministarstvo zdravstva FBiH), Mirsad Kacila (Odbor za zdravstvo Parlamenta FBiH), Sanja Škuletić-Malagić (šefica kabineta premijera KS), Alma Kadić (pomoćnica ministra za zdravstvenu zaštitu u KS), Blaško Topalović (Zavod za javno zdravstvo TK) i Svjetlana Grgić (specijalistica infektologije iz HNK).

Novalić je pojasnio da količina ne može biti veća od 400.000 vakcina, jer će se nabavljati i na druge načine.

"Nije nam potrebna velika količina koja se ne može dostaviti", dodao je Novalić, dodajući da cijena ne smije biti iznad 12 miliona maraka.

On je podvukao da se javilo šest kompanija koje su spremne da krenu u nabavku vakcina.

Davor Pehar je naglasio da je najvažnije da se formirao Ad hoc tim.

"Pred njima je teška zadaća. Posao je težak i složen. nadam se da ćemo uz pomoć Vlade FBiH i Ministasrtva zdravstva ovo stići obaviti", dodao je Pehar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije