! / Forto napustio sastanak sa premijerom Novalićem: Stid me je šta sam čuo

05. 03. 2021. u 11:11:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 322

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto obratio se građanima nakon sastanaka sa premijerom Federacije Bosne i Hercegovina Fadilom Novalićem.

"Prisustvovao sam jednom sastanku u Federalnoj vladi, gdje je osim premijera Novalića i njegovog tima prisutvovao veliki broj kantonalnih premijera i njihovih saradnika.

Dvije su bile teme, jedna je bila epidemiološka situacija, gdje se suštinski slažemo u smislu pogoršanja epidemiološke situacije.

Druga tema je nabavka vakcina. Odmah želim reći Kanton Sarajevo će učiniti sve da pomogne Vladi FBIH u nabavci vakcina koliko je u našoj moći.

Učnit ćemo sve što oni misle da je potrebno, kako bi građani dobili vakcine kako bi započeli proces koji u drugim državama već uveliko traje", kazao je Forto.

On ističe da je na uvodu sastanka govoreno o tome šta je Vlada uradila u procesu nabavke vakcine.

"Ovo je najbolje opisati jednom hrvatskom riječi, a to je susramlje.

To je kada je vama neugodno a neko drugi nešto radi, meni je neugodno i stid me je šta smo čuli u smislu nabavke vakcina sa federalnog nivoa. Govorili su nam koliko su sastanaka imali, koliko su dopisa posllai, s kim su razgovarali od velefarmacija.

U martu 2021. godine oni razgovaraju o formiranju tijela za nabavku vakcine, ono što sam tamo čuo nisam mogao da vjerujem, način na koji nam je to prezentirano nisam mogao da vjerujem, zbog toga sam izašao sa toga sastanka jer je bio suštinski beskoristan", poručio je on.

On je istaknuo na kraju da ako bude bilo prilike da će Vlada KS staviti sve svoje kapacitete u službu Federalne vlade u cilju nabavke vakcina.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (10)