Vlada FBiH objavila "informaciju o aktivnostima za nabavku vakcina"

1
Radiosarajevo.ba
Vlada FBiH objavila "informaciju o aktivnostima za nabavku vakcina"
Foto: Vlada FBiH / S današnje sjednice

"Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH upoznao je danas Vladu FBiH sa informacijom o provođenju postupka ispitivanja tržišta, obavljenim pregovorima s proizvodačima vakcina i/ili ovlaštenim zastupnicima u svrhu nabavke vakcina protiv koronavirusa (COVID-19) u periodu od 1. do 7.7.2021. godine", saopćeno je danas iz Vlade Federacije.

Pa iz Vlade navode kako su u "prezentiranoj informaciji navedeni svi koraci koje je Zavod poduzimao u ovom periodu na pregovorima za nabavku vakcina direktnim putem".

Također, dodaje se, "Vlada je upoznata i o broju do sada zaprimljenih vakcina, te broju vakcinisanih građana prvom i drugom dozom".

"Vlada Federacije BiH je informisana da je proteklih dana, diplomatskim putem preko
Ambasade BiH u Pekingu, dostavljen originalni primjerak Ugovora za nabavku direktnim putem od proizvođača 500.000 Sinopharm vakcina koji je potpisao kineski partner", navodi se u saopćenju, uz naslov "Informacija o aktivnostima za nabavku vakcina".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije